Contra speră să îl coopteze pe Lobonț în staff-ul său, iar Ștefan Radu să joace din nou la națională

Contra speră să îl coopteze pe Lobonț în staff-ul său, iar Ștefan Radu să joace din nou la națională

Noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, speră ca Bogdan Lobonț, portar care la 39 de ani a fost convocat pentru meciurile cu Kazahstan și Danemarca, să facă parte în viitor din staff-ul său, iar fundașul Ștefan Radu, în prezent la Lazio Roma, să joace din nou la prima reprezentativă.

"Lobonț are aceleași principii ca mine. În momentul de față la echipa națională este nevoie de spirit de luptă, de spirit de performanță, de spirit de echipă, iar Lobonț întrunește toate aceste trei condiții. Am vorbit foarte mult cu el și pe viitor mă gândesc ca el să facă parte din staff-ul meu. Am nevoie de el să îndeplinească același rol pe care îl are acum la AS Roma. Cred că mă va ajuta foarte mult. Iar cu Ștefan Radu am în plan să discut. Sper să reușesc ce n-au reușit alți selecționeri. Știu situația lui Ștefan Radu și înțeleg în mare parte motivul pentru care nu a dorit să mai vină la echipa națională, dar voi încerca să îl fac să se răzgândească asupra acestei decizii", a spus Contra.

Noul selecționer și-a stabilit în mare parte echipa tehnică: "Staff-ul va fi alcătuit din secunzii Ionel Gane și Adrian Mihalcea, Javi Reyes va fi preparator fizic, iar pentru postul de antrenor cu portarii am avut 2-3 interviuri și vom lua o decizie în zilele următoare".

Pentru viitorul apropiat, Contra își propune ca România să câștige ultimele două meciuri din actuala campanie de calificare, cele cu Kazahstan și Danemarca. "Singura strategie pentru ultimele două meciuri din campania asta este să le câștig. O să încerc să le câștig. Vreau să vedem altceva. Sunt peste 60 de jucători pe care îi vom urmări. Voi încerca să respect posturile pe care evoluează jucătorii și forma la care sunt în momentul respectiv. Știu că nu voi mulțumi pe toată lumea, vor fi discuții indiferent de convocările pe care le voi face. Dar voi încerca să fiu inspirat în alegerile pe care le voi face. Orice jucător are poarta echipei naționale deschisă, depinde de fiecare în parte", a explicat el.

Întrebat cum va trăi derby-ul FCSB — Dinamo, având în vedere că până zilele trecute a fost antrenorul formației din Șoseaua Ștefan cel Mare, Contra a răspuns: "Voi vedea cum voi trăi meciul duminică. Din postura de selecționer, adică relaxat. Nu am niciun mesaj pentru foștii mei jucători, acum am mesaje pentru jucătorii echipei naționale. Indiferent de la ce echipă am venit, cred că atenția suporterilor trebuie să se îndrepte doar către echipa națională și nu spre persoana mea. Ei trebuie să fie alături de jucători și de mine. Trebuie să mă sprijine, să mă judece după ce voi avea și eu câteva meciuri la cârma echipei naționale. Iar după aia să mă judece nu prin prisma faptului că provin de la Dinamo, ci doar pentru ceea ce fac la prima reprezentativă".

Antrenorul Cosmin Contra a devenit oficial selecționerul echipei naționale a României după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, în ședința sa de vineri, cu unanimitate de voturi, numirea în funcție precum și contractul acestuia. Obiectivul noului selecționer, care îi urmează în funcție germanului Christoph Daum, este calificarea la EURO 2020, iar durata contractului este până la finalul preliminariilor.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra a mai antrenat în cariera sa de până acum formațiile FC Timișoara, Getafe CF Youth, CF Fuenlabrada, Petrolul Ploiești, Getafe CF, Guangzhou R&F, AD Alcorcon și Dinamo București. Ca antrenor, Contra a câștigat un singur trofeu, Cupa României, ediția 2012-2013, cu Petrolul Ploiești.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...