Contraatacul Ardealului în PNL! Variantă-surpriză la MAI! Camarila lui Orban, redusă la tăcere?

Contraatacul Ardealului în PNL! Variantă-surpriză la MAI! Camarila lui Orban, redusă la tăcere?

Marcel Boloş, actual ministru al Fondurilor Europene, ar putea fi propunerea PNL pentru Ministerul de Finanţe, această mutare fiind un răspuns la tensiunile din partid legate de portofolii, susţin surse politice „Adevărul”. De asemenea, în cărţi pentru Interne este un lider din zona Ardealului.

Ultimele negocieri pentru portofoliile alocate PNL, precum şi încercarea de a calma situaţia tensionată din partid, au dus la punerea pe masa discuţiilor liberalilor a variantei nominalizării lui Marcel Boloş pentru Ministerul Finanţelor. De ce varianta Boloş? Surse liberale au dat mai multe argumente pentru „Adevărul”

1) Marcel Boloş este susţinut nu doar de Ilie Bolojan, ci de numeroase filiale din Ardeal. Mai mult, Boloş este printre favoriţii Cotroceniului şi printre puţinii demnitari care este respectat inclusiv PSD. 

2) Portofoliul Finanţelor este oarecum descoperit după plecarea lui Florin Cîţu, iar alternativele nu sunt „minunate”, după cum au precizat sursele citate: Ionel Dancă e doar un nume care să revolte activul de partid, dar nu are şanse, Bogdan Huţucă e un profesionist, dar nu are o relaţie foarte bună cu Cotroceniul, iar ultima variantă, Lucian Heiuş, e nu e nici el un liberal văzut să facă faţă acestui minister problematic 

3) Marcel Boloş e perceput ca un tehnocrat, acesta preferând să comunice cât mai puţin, dar să fie eficient. 

Prin numirea lui Boloş ar mai fi aplanate tensiunile între conducerea de la centru şi filialele din Ardeal. O a doua mişcare dinspre Orban pentru rezolvarea problemelor interne este varianta unui nume-supriză la Interne: Lucian Bode, actual ministru al Transporturilor, care ar rămâne fără portofoliu, din moment ce Transporturile vot fi ale USR-PLUS. 

Surse politice au precizat pentru „Adevărul” că Lucian Bode nu ar fi prea încântat de mişcarea mutării sale la Interne, fiind aşteptat un răspuns de la acesta. Bode e unul dintre vechii lideri ai PDL şi unul dintre vicepreşedinţii PNL.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 Așa o fi?