Contraatacul din Bahmut/Rusia a pierdut 5 km² numai vineri: Nu e o retragere tactică, a existat „pur și simplu o fugă a unităților”

Contraatacul din Bahmut/Rusia a pierdut 5 km² numai vineri: Nu e o retragere tactică, a existat „pur și simplu o fugă a unităților”

Șeful grupului militar privat Wagner a criticat aspru Ministerul rus al Apărării din cauza a ceea ce el descrie ca fiind deteriorarea poziției forțelor rusești în Bahmut, relatează CNN .

Acest lucru vine după ce ministerul a recunoscut că forțele sale s-au retras din zonele de la nord de orașul Bahmut, aflat în conflict în estul țării, susținând că s-au mutat pe poziții defensive mai avantajoase.

Această declarație „ca să spunem așa, a fost vicleană”, a declarat șeful Wagner, Evgheni Prigojin, adăugând că ministerul trebuie să „înceteze să mai mintă imediat”.

Prigojin a descris regruparea ca fiind „o retragere netactică” și a susținut că „a existat pur și simplu o fugă a unităților Ministerului Apărării din flancuri, prin urmare, o ieșire spre rezervorul Berkhivka”, care se află imediat la nord-vest de Bahmut.

În total, această retragere reprezintă pierderea a cinci kilometri pătrați „numai astăzi”, a susținut el.

Ucraina „se va afla la o distanță de 500 de metri de Bahmut, ocupând toate înălțimile tactice”, a susținut Prigojin. De asemenea, el a precizat că forțele ucrainene au „eliberat complet” drumul intens disputat de la Chasiv Yar la Bakhmut, care este o rută cheie pentru eforturile Kievului de a-și realimenta forțele din Bakhmut.

Șeful Wagner și-a reiterat, de asemenea, plângerile anterioare privind lipsa de sprijin din partea Ministerului Apărării, în timp ce flancurile lor se destramă, și s-a întrebat dacă grupul și luptătorii săi vor fi acuzați de trădare dacă vor părăsi Bakhmut fără permisiunea șefului Statului Major General.


Citește și:

populare
astăzi

1 Pașaportul biologic al lui Halep, explicații ca nuca-n perete. Trei argumente copilărești, demontate pe loc de tribunal

2 VIDEO Ce vedeți în imagine este real!

3 Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferi…

4 VIDEO În ce limbă or fi vorbit? / Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate

5 Un nou gest cel puțin controversat al Ucrainei...