Contract de 45 de milioane de dolari pentru servicii de asistență la baza militară americană de la Deveselu/Cine este Vectrus Systems, compania care se va ocupa de întreținerea bazei

Contract de 45 de milioane de dolari pentru servicii de asistență la baza militară americană de la Deveselu/Cine este Vectrus Systems, compania care se va ocupa de întreținerea bazei

Vectrus Systems a încheiat un contract pe baza căruia să ofere servicii de întreținere în cadrul principalelor operațiuni de la o bază a Forțelor Navale ale SUA de la Deveselu, în România.

Contractul în valoare de $45 milioane, care extinde în continuare afacerile companiei în Europa de Est, expiră în luna mai a anului 2028 și include toate formele de asistență, scrie publicația americană Naval Technology, citată de Rador.

  • Nota redacției: Potrivit unui ong american care monitorizează achizițiile publice, Vectrus System a câștigat contracte publice în ultimii cinci ani în valoare totala de circa un miliard de dolari pe an. Vectrus System este specializată în tehnologia informatiei și servicii de comunicare în rețea, aprovizionare și logistică. Vectrus a fost creată în septembrie 2014, când compania Exelis a externalizat o parte din serviciile sale.

Președintele companiei Vectrus Systems, Chuck Prow, a declarat: “Suntem mândri că am fost aleși de Marina SUA în calitate de furnizor de infrastructură prin care să putem sprijini această bază de importanță strategică. Deveselu este prima Bază de Apărare cu Rachete Aegis care a intrat în funcțiune și care asigură un sprijin de primă importanță sistemului de apărare antirachetă al NATO“.

Potrivit contractului, Vectrus va răspunde pentru buna funcționare a unor servicii menite să asigure desfășurarea unor operațiuni ale bazei.

Printre acestea se numără servicii împotriva incendiilor și de urgență, gestionarea operațiunilor de urgență și a materialelor necesare, asigurarea unor servicii, buna administrare a bazei și investițiile necesare.

Serviciile oferite prin contract vor viza și custodia și administrarea bazei, precum și servicii legate de energia electrică, reziduuri, apa curentă, transport și servicii de ordin ecologic.

Prow a mai adăugat: “Contractul cu baza de la Deveselu este cel de-al treilea nou contract pe care îl încheiem cu Marina în anul 2020 și demonstrează faptul că eficacitatea campaniilor noastre de dezvoltare și execuția exemplară a programelor ne extind aria de operațiuni, sporindu-ne totodată valoarea. În anul 2019, veniturile noastre datorate contractelor cu Marina au crescut cu 45%, acest lucru fiind rezultatul direct al campaniei bine orientate pe care am prezentat-o acestui client important. Structura contractului obținut demonstrează faptul că Vectrus urmărește să majoreze componenta prețurilor fixe din venitul total, ceea ce ne permite să urmărim o disciplină a programului în etape și îmbunătățiri tehologice menite să ducă în cele din urmă la niște rezultate mai bune și la clienți mai importanți“.

Contractul a făcut ca, la nivel general, compania să fie acum prezentă în opt țări din Europa.

Sursa: Naval Technology/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …