Contraofensiva ucraineană în sud: armata cere civililor să se adăpostească. Rușii bombardează puternic Nikolaev

Contraofensiva ucraineană în sud: armata cere civililor să se adăpostească. Rușii bombardează puternic Nikolaev

Ucrainenii care nu se pot evacua din regiunile sudice, unde se desfășoară în prezent lupte active pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruși, ar trebui să aibă grijă să găsească un adăpost de încredere, sfătuiește purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei Natalia Gumeniuk.

FOTO Twitter

„Continuăm să discutăm cu populația civilă situată în teritoriul ocupat, pentru a le transmite mesajul principal – nu distrugem infrastructura și protejăm populația civilă, dar cerem cu tărie ca, dacă nu se poate evacua din locuri acolo unde au loc ostilități active, să-și găsescă un adăpost”, a subliniat Gumeniuk la un briefing din 29 august.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că situația se dezvoltă dinamic, așa că fiecare persoană trebuie să decidă în mod conștient când să se ascundă pentru că vor avea loc bătălii puternice.

Pe fondul contraofensivei ucrainene din sud. trupele ruse bombardează Nikolaev. În oraș se aud explozii puternice, a declarat primarul Oleksandr Sienkevici.

„Sunt explozii puternice în oraș! Toată lumea să se adăpostescă!", a spus Sienkovici pe Telegram.

În regiune a fost anunțată o alertă aeriană. Şeful Administraţiei Militare Nikolaev, Vitali Kim, a subliniat că centrul orașului este bombardat puternic, iar locuitorii nu trebuie să părăsească adăposturile“. Kim a adăugat că trupele ruse bombardează clădiri rezidențiale. Deja există victime civile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu