Contre între soția și fiul lui Șora: Reacția Luizei la acuzațiile de la slujba de înmormântare

Contre între soția și fiul lui Șora: Reacția Luizei la acuzațiile de la slujba de înmormântare

Luiza Palanciuc-Șora, soția lui Mihai Șora, a răspuns acuzațiilor aduse de Tom Șora, fiul filosofului. Acesta a susținut că a aflat „cu totul întâmplător despre moartea tatălui său”, iar relația „a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani”.

Filosoful Mihai Șora alături de soția Luiza FOTO Mediafax

Tom Șora, fiul filosofului, a făcut acuzații dure la adresa soției lui Mihai Șora , despre care spune că i-a cenzurat relația cu tatăl. Ulterior, Luiza Palanciuc-Șora a postat un mesaj pe Facebook îl acuză pe Tom Șora că minte.

„Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani. Ceea ce se poate verifica examinând istoricul apelurilor intrate, prin Telekom, la cele două numere active ale lui Mihai Șora (...) și a aflat despre moartea tatălui său „cu totul întâmplător” și a acuzat că relația lui Mihai Șora cu copiii lui „a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani”. Cel dintâi avea mereu robotul activat, unde oricine putea lăsa un mesaj, în caz că nu eram acasă. La care se adaugă numărul nostru de mobil, neschimbat de peste 20 de ani, și pe care Tom Șora, ca și dumneavoastră, de altfel, îl cunoașteți. Și unde pot fi trimise sms’uri ori mesaje pe WhattsApp, atunci când este pus pe silențios. De asemenea, nu i-au trimis nicio scrisoare, carte poștală, mesaj prin vreo altă persoană”.

Ea mai spune că Tom Șora nu a fost prevenit de moartea tatălui său pentru că el „nu a fost niciodată o prezență activă, afectuoasă și grijulie” - nu doar în ultimii ani, ci și la deceniile dinainte de anul 2000, copiii lui Mihai Șora fiind stabiliți în străinătate de la sfârșitul anilor ’70, începutul anilor ’80.

Tom și MIhai Șora

Tom și MIhai Șora

Despre faptul că nu l-a anunțat de moartea tatălui său, Luiza Șora explică: „Or, în momentul decesului, în noaptea de 25 februarie, sprijinul – de orice natură ar fi fost el, inclusiv cel logistic, ținând de detaliile înmormântării – nu avea cum să vină de la Tom Șora, iar eu l-am căutat în altă parte, printre apropiații lui Mihai Șora, prietenii noștri intimi, oamenii care ne-au însoțit permanent și pe care puteam conta“.

„Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător”

Slujba de înmormântare a filosofului Mihai Șora, oficiată marți la Biserica Albă din București, a fost marcată de un moment tensionat. Fiul filosofului, Tom Șora, stabilit în Germania, a cerut să ia și el cuvântul, afirmând că are de spus „niște lucruri care trebuie spuse”. El a susținut că a aflat despre moartea tatălui său „cu totul întâmplător” și a acuzat că relația lui Mihai Șora cu copiii lui „a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani”.

Ceremonia religioasă a fost transmisă live pe pagina de Facebook a bisericii, fiind distribuită și pe contul lui Mihai Șora.

La finalul ceremoniei, când unul dintre preoți a anunțat că urmează înmormântarea la Cimitirul Bellu, la microfon a venit un bărbat care s-a prezentat drept Tom Șora, fiul filosofului, cerând permisiunea să vorbească.

În intervenția sa, Tom Șora a acuzat că relația lui Mihai Șora cu copiii săi a fost „sistematic împiedicată” în ultimii zece ani. „Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător, și anume o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Eu locuiesc și cu toții locuim în Germania. Și atunci, sora mea, sâmbătă seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru“, a spus fiul său.

Mihai Şora a fost înmormântat cu onoruri militar e pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. El a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…