Contre la vârful statului?/Premierul Orban contrazice afirmațiile președintelui Iohannis în privința libertății de mișcare a persoanelor de peste 65 de ani!

Contre la vârful statului?/Premierul Orban contrazice afirmațiile președintelui Iohannis în privința libertății de mișcare a persoanelor de peste 65 de ani!

Contre la vârful statului/Premierul Orban contrazice afirmațiile președintelui Iohannis în privința libertății de mișcare a persoanelor de peste 65 de ani!

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că nu se instituie o interdicție totală de ieșire din casă pentru persoanele peste 65 de ani, urmând a se stabili un interval orar în care pensionarii vor putea merge la magazine, farmacii sau să se plimbe.

Vorbind despre rostogolirea unei „informații care nu este adevărată”, Orban a precizat, într-o conferință de presă, că „va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa” iar obiectivul guvernului este să se asigure că „le asigurăm servire aproape exclusivă în magazine, în farmacii”, astfel încât „să nu interacționeze cu alți cetățeni” și să riște să se infecteze cu noul coronavirus.

„Pentru a-i proteja, doar pentru a-i proteja. se va institui practic această interdicție de a ieși de la domiciliu” în afara orelor care vor fi anunțate, cel mai probabil în această seară, de ministrul de Interne Marcel Vela, a precizat Ludovic Orban.

Precizările premierului vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursul aceleiași zile că, „pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

Ludovic Orban în această seară: „Am văzut că s-a rostogolit o informaţie care nu este adevărată privitoare la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Se ştie foarte clar că cei mai expuşi îmbolnăvirii, care prezintă cel mai mare risc, sunt persoanele în vârstă, pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani. Pentru a-i proteja – doar pentru a-i proteja – se va institui practic această interdicţie de a ieşi de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar în care pensionarii, cei cu vârsta de peste 65 de ani, se vor putea deplasa şi chiar ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea poate exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni, pentru a-şi cumpăra ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic. De asemenea, se pot deplasa ca să facă o plimbare. Deci, modul în care a fost prezentată această măsură nu este corect”.

Președintele Klaus Iohannis, la prânz: „pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

-------

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.” (Klaus Iohannis – orele 14,00)   „S-a rostogolit o informație care nu este adevărată, referitoare la persoanele de peste 65 de ani. Sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși de la domiciliu, dar nu pentru toată perioada zilei. Se va institui un interval orar în care se vor putea deplasa. Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare.” (Ludovic Orban, orele 19,00)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...