Control al ANDPDCA şi plângere penală cu privire la agresarea unui copil din centrul de plasament din Voluntari

Control al ANDPDCA şi plângere penală cu privire la agresarea unui copil din centrul de plasament din Voluntari

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) precizează că a demarat un control în legătură cu înregistrarea video dintr-un centru de plasament din Voluntari apărută în mediul online şi a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

"Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor. În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video", se arată într-un comunicat al autorităţii transmis, marţi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la solicitarea ANDPDCA, conducerea DGASPC Ilfov face propria verificare şi a demarat cercetarea disciplinară cu privire la angajaţii implicaţi.

"Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii", adaugă ANDPDCA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...