Controversatul film 'Matilda' a fost vizionat în premieră la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg

Controversatul film 'Matilda' despre relația dintre ultimul țar al Rusiei și o balerină celebră, care a fost în ultimele luni țintă a atacurilor unor politicieni și ortodocși radicali ruși, a avut luni seară premiera la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, în mijlocul unui puternic dispozitiv de securitate, relatează EFE.

Scena teatrul Mariinski este cea care a făcut-o celebră pe protagonista filmului, Mathilda Kschessinska, care la sfârșitul secolului al XIX-lea a avut o relație plină de pasiune cu moștenitorul tronului rus și viitor țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, înainte ca acesta să se căsătorească.

Înainte de vizionare regizorul filmului, Alexei Uchitel, a declarat că "după un an de atacuri" împotriva lui și a echipei sale "a câștigat în sfârșit bunul simț". El s-a arătat totuși îngrijorat de posibilitatea ca acest scandal să minimalizeze valoare artistică a filmului său.

Organizatorii premierei oficiale a filmului 'Matilda' au refuzat să dezvăluie numele invitaților la eveniment, care, potrivit lor, s-a bucurat de participarea a aproximativ o mie de persoane, printre care 'celebrități și politicieni' locali.

Înainte ca primii invitați să intre în sală, zeci de militanți ortodocși s-au reunit în fața teatrului în semn de protest față de proiecția filmului. La începutul lunii, ei au strâns 100.000 de semnături la Kremlin pentru a-i cere președintelui rus, Vladimir Putin, să împiedice difuzarea filmului.

Atât Biserica Ortodoxa Rusă cât și Casa Imperial rusa consideră 'o blasfemie' să se trateze cu atâta lejeritate aspecte intime ale vieții ultimului țar Nicolae al II-lea, care a fost sanctificat în anul 2000.

Polemica în jurul filmului a căpătat accente de violență în ultimele două săptămâni, după ce militanți ultraortodocși ai organizației Statul Creștin l-au amenințat pe regizor pentru a-l împiedica să lanseze 'Matilda'.

Liderul acestei organizații a fost închis, însă Uchitel a mărturisit în urmă cu câteva zile că actorului german Lars Eidinger, care îl interpretează în film pe țarul Nicolae, îi este teamă să vină în Rusia pentru premiera organizată la Teatrul Mariinski.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing