Contul de Telegram al președintei Republicii Moldova a fost spart

Contul de Telegram al președintei Republicii Moldova a fost spart

Conturile de Telegram ale mai multor oficiali din Rep. Moldova, între care Maia Sandu, au fost sparte miercuri, zi în care ministrul Justiției a solicitat Guvernului să aprobe sesizarea privind scoaterea în afara legii a partidului pro-rus Șor.

Contul oficial de Telegram al Maiei Sandu a fost spart FOTO Arhivă

Reprezentanții instituției prezidențiale au anunțat că ,,a fost spart Canalul oficial de Telegram al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. La fel, infirmăm veridicitatea ultimelor postări”.

Anunțul a fost făcut după ce un mesaj despre „corupția din instituțiile de stat” a fost publicat pe contul oficial de Telegram al președintei, Maia Sandu. La scurt timp, acesta a fost șters. Același mesaj a fost publicat și pe contul ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Despre spargerea conturilor oficialilor moldoveni a vorbit prim-ministrul Natalia Gavrilița, la începutul ședinței Executivului de miercuri. Șefa Cabinetului de miniștri a menționat că acestea au fost sparte în ziua în care ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a cerut aprobarea sesizării cu privire la declararea neconstituțională a partidului Șor. Lucru care a și fost votat de membrii Cabinetului de miniștri.

Solicitare pentru vicepremierul pentru Digitalizare

La fel, Natalia Gavrilița a venit cu o solicitare către viceprim-ministrului pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu. ,,Să lucrați împreună cu membrii Guvernului ca să ne asigurăm că folosim, în siguranță, tehnologiile informațiile”, a menționat Natalia Gavrilița.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?