Conturile unor personalităţi şi companii americane, vizate de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter

Conturile unor personalităţi şi companii americane, vizate de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter

Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama: aceste personalităţi şi multe altele au fost vizate miercuri de o piratare masivă cu criptomonede pe Twitter, situaţie care readuce în prim plan problema securităţii cibernetice, relatează AFP.

Mesaje apărute pe aceste conturi piratate, cele mai multe dintre ele şterse rapid, invitau în special utilizatorii de internet să trimită rapid monede virtuale bitcoin către adrese specifice, pretinzând că trimit înapoi dublul sumelor transferate.

Potrivit site-ului specializat Blockchain.com , care urmăreşte tranzacţiile efectuate în criptomonede, un postate pe Twitter.

''Miercuri fericită! Ofer monede bitcoin tuturor abonaţilor mei. Dublez toate plăţile trimise pe adresa de bitcoin de mai jos'', puteau citi internauţii pe contul lui Elon Musk, directorul executiv al Tesla.

Conturile cofondatorului Microsoft Bill Gates, directorului Amazon Jeff Bezos, candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA Joe Biden, fostului primar al New York-ului Mike Bloomberg sau renumitului investitor Warren Buffett au afişat un timp mesaje cu conţinut similar.

Conturile unor companii precum Apple şi Uber, precum şi ale unor companii specializate în bitcoin au fost, de asemenea, victime ale acestei piratări la scară foarte mare.

Campania lui Joe Biden a indicat că reţeaua socială Twitter a blocat contul candidatului democrat imediat ce a fost observată intruziunea. "Putem confirma că acest tweet nu a fost trimis de Bill Gates", a declarat, la rândul său, o purtătoare de cuvânt a acestuia.

''Aceasta pare să facă parte dintr-o problemă mai mare cu care se confruntă Twitter. Twitter este la curent cu aceasta şi lucrează pentru a reface contul '', a adăugat ea.

Într-un mesaj postat pe contul său Twitter Support, reţeaua socială a confirmat ''că este la curent cu un incident de securitate'' şi a indicat că lucrează pentru soluţionarea acestuia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa