Convoiul uriaș de 64 de km aflat la nord-est de Kiev s-a dispersat, arată noi imagini din satelit

Convoiul uriaș de 64 de km aflat la nord-est de Kiev s-a dispersat, arată noi imagini din satelit

Noi imagini din satelit surprinse joi într-un interval în care norii s-au risipit deasupra capitalei ucrainene arată că uriașul convoi militar rusesc aflat la nord-vest de Kiev și care se întindea pe o distanță de peste 64 de kilometri s-a „dispersat în mare parte și s-a repoziționat”, relatează CNN .

Imaginile din satelit arată că unele elemente ale convoiului s-au repoziționat în păduri și în zone împădurite din apropiere de localitatea Lubianka, potrivit Maxar Technologies. Imaginile din satelit au fost realizate joi, la ora 11:37, ora Kievului.

covoi lubianka - maxar Convoiul militar, dispersat și repoziționat în apropiere de Lubianka Foto: Maxar Technologies via CNN

La nord de baza aeriană Antonov din Hostomel, vehiculele militare rusești se văd staționând pe șosele în zonele rezidențiale din orașul Ozera, aflat la circa 30 de kilometri nord-vest de Kiev.

Artileria remorcată și alte vehicule sunt văzute adăpostindu-se lângă petice rare de copaci în apropiere de Lubianka, la aproximativ cinci kilometri nord-vest de baza aeriană Antonov.

În Berestianka - la 16 km vest de baza aeriană - mai multe camioane cu combustibil și ceea ce Maxar spune că par a fi mai multe lansatoare de rachete sunt poziționate pe un câmp, în apropierea unor copaci.

convoi berestianka - maxar În Berestianka mai multe camioane cu combustibil și lansatoare de rachete sunt poziționate pe un câmp, lângă copaci Foto: Maxar Technologies via CNN

La sud-est de Ivankiv, unde era capătul a ceea ce a fost un convoiul de peste 60 de kilometri, încă se văd pe șosea un șir de de camioane și echipamente.

convoi ivankiv - maxar La Ivankiv unde se termina convoiul încă mai sunt vehicule pe șosea Foto: Maxar Technologies via CNN

Distrugeri masive în suburbiile Kievului

Pe de altă parte, tot imaginile din satelit arată că suburbiile din nord-vestul capitalei ucrainene și unele părți ale orașului Cernihov din nordul țării au suferit distrugeri semnificative, menționează CNN .

Imaginile din satelit realizate joi arată că rezervoarele de depozitare a combustibilului erau în flăcări la baza aeriană Antonov, controlată de Rusia. O coloană groasă de fum negru se vede ridicându-se din rezervoare.

fum de la un depozit in baza antonov Fum ridicându-se deasupra unui depozit din baza Antonov Foto: Maxar Technologies via CNN

Imaginile arată, de asemenea, mai multe blocuri demolate în Borodianka, un oraș situat la nord-vest de Kiev.

case distruse in borodianka Case distruse în Borodianka Foto: Maxar Technologie via CNN

O altă imagine din satelit surprinde un depozit complet ars în Stoianka, foarte aproape de Kiev.

depozit ars stoianka - maxar Depozit complet ars în Stoianka Foto: Maxar Technologies

În Cernihov, la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Kiev, supermarketul Epicenter K a fost, de asemenea, distrus de un incendiu. Se văd din satelit rămășițele carbonizate ale clădirii, care nu mai are acoperiș.

De asemenea, un incendiu încă activ se vede într-unul din cartierele industriale din Cernihov, situat în partea de sud a acestuia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale