Coordonatorii campaniei de vaccinare au avut o întâlnire online cu reprezentanţi ai cultelor religioase

Coordonatorii campaniei de vaccinare au avut o întâlnire online cu reprezentanţi ai cultelor religioase

Aspecte de interes privind imunizarea împotriva COVID-19, modalităţile de programare, beneficiile şi importanţa vaccinării au fost principalele teme abordate în cadrul unei întâlniri online pe care coordonatorii campaniei de imunizare au avut-o cu reprezentanţi ai cultelor religioase.

"Vineri, 12 februarie, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), col. dr. Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, vicepreşedinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, s-au întâlnit cu reprezentanţii Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2", se arată într-un comunicat al CNCAV remis luni presei.

La întâlnire, care s-a derulat în sistem videoconferinţă, s-a discutat şi despre modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecţie sanitară, precum şi importanţa asigurării continuităţii dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a oferit informaţii detaliate în ceea ce priveşte campania de vaccinare şi i-a asigurat pe reprezentanţii cultelor de sprijin pentru derularea procesului de imunizare într-un mediu favorabil şi sigur, se precizează în comunicat.

"Obiectivul CNCAV este acela de a derula în cele mai bune condiţii procesul de vaccinare la nivel naţional, în rândul tuturor categoriilor de persoane. Salut deschiderea manifestată de Secretariatul de Stat pentru Culte în organizarea unor astfel de întâlniri şi deschiderea de care ne-am bucurat în tot acest timp, pentru ca vaccinarea să continue într-un mediu favorabil şi sigur", a declarat dr. Gheorghiţă, conform comunicatului citat.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase prezenţi la întâlnire, din totalul de 18 culte din România, şi-au exprimat susţinerea pentru procesul de informare a credincioşilor cu privire la campania de vaccinare împotriva COVID-19 şi au apreciat buna colaborare dintre CNCAV şi Secretariatul de Stat pentru Culte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu