Copiii din mediul rural cer autorităţilor şcoli de vară şi ore de educaţie remedială personalizate

Copiii din mediul rural cer autorităţilor şcoli de vară şi ore de educaţie remedială personalizate

Consiliul Consultativ al Copiilor, organism al Fundaţiei World Vision România, care reprezintă aproape un milion de copii din mediul rural, cere autorităţilor organizarea de şcoli de vară şi ore de educaţie remedială personalizate în funcţie de nevoi pentru a recupera din materia pierdută în timpul pandemiei.

"Vrem ca şcolile să rămână deschise şi să recuperăm o parte din materia pierdută, prin organizarea de şcoli de vară şi ore dedicate de educaţie remedială, personalizate în funcţie de nevoile fiecăruia dintre noi. Chiar dacă avem şcolile deschise, nu uitaţi de digitalizare! Avem nevoie de educaţie digitală pentru viitorul nostru", se arată într-o scrisoare adresată de copii ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrului Muncii, Raluca Turcan, şi preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Florica Cherecheş.

Ei mai cer protejarea copiilor, prin creşterea numărului de psihologi şi consilieri în şcoli şi constituirea unor comisii anti-bullying la nivelul fiecărei şcoli, formate din psihologi, consilieri, profesori, părinţi şi elevi.

O altă solicitare este participarea copiilor la luarea deciziilor care îi privesc.

"Vrem ca părerea noastră să influenţeze deciziile luate de autorităţile locale, judeţene şi naţionale. Astfel, solicităm înfiinţarea de structuri consultative ale copiilor chiar de la nivel local", se menţionează în scrisoare.

Potrivit unui comunicat al World Vision România, în scrisoare, copiii din mediul rural îşi descriu experienţele din pandemie.

Scrisoarea este bazată pe mărturii colectate de la sute de copii din mediul rural, elevi din clasele I-XII care trăiesc în unele dintre cele mai izolate şi sărace localităţi. Copiii transmit astfel mărturii directe privind efectul restricţiilor şi al şcolii online asupra sănătăţii lor mentale. Majoritatea acuză un nivel crescut de stres psihologic, în alte cazuri se poate vorbi de sentimente de înstrăinare, însingurare, neputinţă şi descurajare, de deprimare şi de pierderea interesului pentru şcoală sau chiar pentru viaţă.

În ceea ce priveşte pierderile de învăţare, scrisoarea copiilor din Consiliul Consultativ arată că acestea ar putea fi permanente.

În plus, izolarea la domiciliu a adus cu sine tensiuni în familie, a adăugat World Vision România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...