Copiii instituționalizați, mesaj către PSD: Noi cui vom fi obligați să dăm bani pentru pensii?

Copiii instituționalizați, mesaj către PSD: Noi cui vom fi obligați să dăm bani pentru pensii?

Copiii instituționalizați, mesaj către PSD: Noi cui vom fi obligați să dăm bani pentru pensii? Dupa ce zeci de parlamentari ai PSD au depus la Parlament o propunere legislativa intitulata "Legea recunostintei intre generatii" prin care copiii sunt obligati sa aiba grija financiar de parinti, altfel risca sa fie amendati sau chiar sa ajunga la inchisoare, societatea civila, si nu numai, a reactionat vehement.

Printre cei care au reactionat se numara si Consiliul Tinerilor Institutionalizati, structura nationala de reprezentare a copiilor si a tinerilor abandonati din Romania. Reprezentantii consiliului se intreaba cui vor fi ei obligati sa plateasca aceasta taxa.

"Glumim, glumim, dar eu cui voi plati pensia? Am auzit ca ne va obliga guvernul sa le platim noi, tinerii, pensia parintilor nostri!In cazul asta, eu voi incalca legea! Atat!", a scris pe Facebook Elgard Andreas, presedintele consiliului.

Totusi, acesta spera ca cei de la Putere se vor mai gandi si nu vor lasa proiectul in forma actuala.

"Ne simtim umiliti si pusi in situatia de a le asigura pensiile parintilor nostri care ne-au abandonat! Speram ca Guvernul se va gandi mai mult la noi si ca nu va pastra proiectul de lege in forma actuala", a declarat Andreas la Realitatea Tv.

Reamintim că deputatul PSD Dumitru Gherman a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii, refuzul de a face acest lucru constituind infracțiune și pedepsindu-se cu închisoare de la șase luni la 3 ani sau amendă. Proiectul a fost semnat de alți 73 de senatori și deputați PSD și unul de la minorități.

Expunerea de motive:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…