Copiii moken pot vedea sub apă exact ca delfinii. Cum explică experţii acest fenomen - VIDEO

Copiii moken pot vedea sub apă exact ca delfinii. Cum explică experţii acest fenomen - VIDEO

Copiii din tribul moken, trib nomad care trăieşte în arhipelagul insulelor de pe Marea Andaman, de-a lungul coastei de vest a Thailandei, sunt consideraţi copii fenomen deoarece pot vedea sub apă exact ca delfinii.

Copii moken pot vedea sub apă exact ca delfinii. Cum explică experţii acest fenomen - VIDEO

Cunoscut drept ''nomazii de mare'', poporul moken a fost cândva în întregime dependent de ocean, iar copiii lor petreceau o mare parte din timpul lor scufundându-se spre fundul apei în căutare de hrană.

Experimentele au demonstrat că aceştia văd sub apă cu o claritate totală, o adaptare unică pe care alţi copii o pot învăţa în câteva săptămâni, relatează Descoperă.

"În mod normal, atunci când suntem sub apă, totul este atât de neclar încât ochiul nici nu încearcă măcar să se acomodeze. Dar copiii moken se pot adapta acestor condiţii, ei îşi pot micşora pupilele şi îşi pot schimba forma cristalinelor. Focile şi delfinii au o adaptare similară", afirmă cercetatorul în domeniul vederii, Anna Gislen, de la Universitatea din Lund, Suedia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”