Copiii ruși învață cum să folosească drone de luptă la școală. Elevii vor fi instruiți să folosească și arme de asalt

Copiii ruși învață cum să folosească drone de luptă la școală. Elevii vor fi instruiți să folosească și arme de asalt

Vehiculele aeriene fără pilot au jucat și joacă un rol vital și devastator în războiul din Ucraina. Autoritățile din Rusia au decis ca și elevii să învețe la ore cum să opereze drone de luptă.

Elevii ruși vor fi învățați să folosească drone de luptă FOTO Shutterstock/Imagine ilustrativă

Copiii ruși vor fi învățați cum să opereze drone de luptă începând din septembrie 2023. Senatorul Artem Sheikin a anunțat că lecțiile prin care elevii vor învăța funcționarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) este parte a programului „Elementele de bază ale siguranței vieții”, potrivit euronews.com .

Elevii de clasa a X-a și a XI-a vor fi, de asemenea, instruiți să opereze puști de asalt și grenade de mână, ca parte a programului.

Ministerul rus al Apărării a aprobat deja planurile și acestea urmează să fie implementate din prima zi a lunii septembrie, potrivit agenției de presă RIA. Ministrul adjunct al Apărării, Ruslan Tsalikov, a declarat că programul va include informații de operare de bază a dronelor și metode pentru a contracara armele inamice, inclusiv UAV-urile.

Dronele au fost folosite pentru a identifica și ataca pozițiile inamice în războiul din Ucraina. Ambele părți au recurs la lovituri aeriene asupra țintelor militare și civile, Rusia lovind în mod repetat zonele rezidențiale din Ucraina cu drone.

Lista tipurilor de drone folosite în luptă este extinsă. Aceasta include drone Bayraktar TB2, dronele americane Switchblade 300 și 600 și drona iraniană Shahed 136 - pentru a numi doar câteva.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a numit programul demarat în Rusia drept un efort de a impune „patriotismul militarizat”.

„Accentul reînnoit al Rusiei pentru pregătirea militară a copiilor este în mare măsură un efort de a cultiva o cultură a patriotismului militarizat mai degrabă decât de a dezvolta o capacitate de apărare autentică”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat