Copile ucise în atacul rusesc din Kramatorsk: „O rachetă rusească a oprit bătăile inimilor a doi îngeri“ VIDEO

Copile ucise în atacul rusesc din Kramatorsk: „O rachetă rusească a oprit bătăile inimilor a doi îngeri“ VIDEO

Gemenele Iulia și Anna Aksenchenko, în vârstă de 14 ani, au fost ucise marți în urma atacului rusesc cu rachete asupra unui restaurant din Kramatorsk, Ucraina.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat pe Twitter o imagine cu cele două surori. „Iulia și Anna Aksenchenko, surori gemene, au fost ucise într-un atac cu rachete al teroriștilor ruși asupra unei cafenele din Kramatorsk, regiunea Donețk. Fetele ar fi trebuit să împlinească 15 ani în septembrie”.

Autoritățile din Kramatorsk au transmis condoleanțe părinților fetelor, spunând că „o rachetă rusească a oprit bătăile inimilor a doi îngeri”: „Împărtășim durerea familiei voastre și, împreună cu voi, ne plecăm capetele în adâncă tristețe”, mai precizează consiliul.

Iulia și Anna Aksenchenko

Un restaurant popular a fost grav avariat în urma atacului, iar imaginile video au arătat o urmare haotică, cu clienţi răniţi şi şocaţi. Autorităţile locale spun că în zonă se aflau mulţi civili, în momentul în care rachetele au lovit.

Cel puțin 10 persoane, între care trei copii, au fost ucise și peste 60 rănite, printre care scriitorul columbian Hector Abad, în atacul asupra restaurantului din Kramatorsk, vizat de două rachete rusești.

Romanciera Victoria Amelina, de origine ucraineană, se află într-o stare critică, fiind rănită la cap în urma acestui atac.

Așa cum era de așteptat, Kreminul a susținut că forțele sale armate nu atacă decât „instalaţii care sunt legate, într-un mod sau altul, de infrastructuri militare”.

„Fiecare astfel de manifestare de teroare ne dovedeşte, iar şi iar, nouă şi întregii lumi că Rusia merită un singur lucru ca rezultat a tot ceea ce a făcut - înfrângerea şi un tribunal, procese corecte şi legale împotriva tuturor criminalilor şi teroriştilor ruşi”, a afirmat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în urma atacului.

Kramatorsk, oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, este ultima mare localitate sub control ucrainean din estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 30 de kilometri de front.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?