Coreea de Nord a anunțat eșecul unei noi încercări de a lansa un satelit spion

Coreea de Nord a anunțat eșecul unei noi încercări de a lansa un satelit spion

Coreea de Nord a anunțat că a doua încercare în ultimele trei de a plasa pe orbită un satelit de spionaj a eșuat și a promis o nouă încercare pentru luna octombrie, relatează AFP, scrie Agerpres.

Lansare rachetă Coreea de Nord FOTO: Shutterstock

Conform agenţiei de presă nord-coreene ACTC, această "a doua lansare a satelitului de recunoaştere Malligyong-1 la bordul rachetei de transport de tip nou Chollima-1" a avut loc în dimineaţa zilei de 24 august în Sohae, din provincia Phyongan aflată în nord. "Fazele unu şi doi ale zborului rachetei au fost normale, dar lansarea a eşuat din cauza unei erori în sistemul de acţionare de urgenţă în timpul celei de-a treia etape de zbor", a adăugat ACTC.

Potrivit agenţiei, "cauza accidentului nu este o problemă majoră" şi Phenianul va efectua o a treia lansare în luna octombrie, după ce se vor lua măsuri de corectare.

Premierul Japoniei Fumio Kishida a transmit pe platforma X (fostă Twitter) că Phenianul a lansat "o presupusă rachetă balistică", care a pătruns în spaţiul aerian japonez, în apropiere de arhipelagul Okinawa.

Potrivit Statului Major Interarme din Coreea de Sud, racheta a fost lansat în jurul orei 03:50 (18:50 GMT miercuri) spre sud şi "a traversat spaţiul aerian internaţional" deasupra Mării Galbene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?