Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri

Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri

Armata sud-coreeană a anunțat că miercuri au fost lansate cel puțin 10 tipuri de rachete diferite din Coreea de Nord.

FOTO EPA EFE

Anunțul a venit la scurt timp după ce sud-coreenii au confirmat că o rachetă balistică a căzut pentru prima oară în apropierea apelor sud-coreene.

"Coreea de Nord a lansat astăzi cel puţin 10 rachete de diferite tipuri spre Est şi Vest", a indicat Statul Major Interarme din Seul, în timp ce preşedintele sud-coreean a ordonat o "reacţie rapidă" la ultimele "provocări" ale Phenianului, relatează Agerpres.

"Această lansare de rachetă nord-coreeana este extrem de neobişnuită şi inacceptabilă, având în vedere că a căzut în apropierea apelor teritoriale sud-coreene la sud de linia de limită nordică, pentru prima dată" de când peninsula a fost divizată, a explicat Kang Shin-chul, director de operaţiuni în cadrul Statului Major interarme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...