Coreea de Nord a lansat duminică "un nou model de rachetă" (Phenian)

Coreea de Nord a lansat duminică "un nou model de rachetă" (Phenian)

Racheta lansată în zorii zilei de duminică era un model nou, și-a exprimat luni satisfacția regimul de la Phenian prin intermediul agenției sale oficiale de presă, KCNA, citată de AFP.

Tirul de duminică a permis lansarea "unui nou model de rachetă balistică strategică cu o rază medie până la lungă de acțiune, Hwasong-12", a informat KCNA, precizând că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, "a supervizat personal acest test".

Acest tir a avut ca scop să examineze "caracteristicile și detaliile tehnice" ale unui nou tip de rachetă, "capabilă să transporte o focoasă nucleară mare și puternică", a precizat KCNA.

Racheta și-a urmat traiectoria prevăzută, pentru a atinge o altitudine de 2.111 kilometri, și a parcurs 787 de kilometri înainte de a cădea "la locul prevăzut cu exactitate", a adăugat agenția de presă nord-coreeană.

Tirul de duminică a fost primul al regimului de la Phenian după instalarea la putere săptămâna trecută a noului președinte sud-coreean, Moon Jae-In, care a reacționat imediat vorbind despre o "provocare iresponsabilă".

După acest tir, Statele Unite au cerut duminică convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreii de Nord.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale