Coreea de Nord a lansat duminică "un nou model de rachetă" (Phenian)

Coreea de Nord a lansat duminică "un nou model de rachetă" (Phenian)

Racheta lansată în zorii zilei de duminică era un model nou, și-a exprimat luni satisfacția regimul de la Phenian prin intermediul agenției sale oficiale de presă, KCNA, citată de AFP.

Tirul de duminică a permis lansarea "unui nou model de rachetă balistică strategică cu o rază medie până la lungă de acțiune, Hwasong-12", a informat KCNA, precizând că liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, "a supervizat personal acest test".

Acest tir a avut ca scop să examineze "caracteristicile și detaliile tehnice" ale unui nou tip de rachetă, "capabilă să transporte o focoasă nucleară mare și puternică", a precizat KCNA.

Racheta și-a urmat traiectoria prevăzută, pentru a atinge o altitudine de 2.111 kilometri, și a parcurs 787 de kilometri înainte de a cădea "la locul prevăzut cu exactitate", a adăugat agenția de presă nord-coreeană.

Tirul de duminică a fost primul al regimului de la Phenian după instalarea la putere săptămâna trecută a noului președinte sud-coreean, Moon Jae-In, care a reacționat imediat vorbind despre o "provocare iresponsabilă".

După acest tir, Statele Unite au cerut duminică convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreii de Nord.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

3 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate