Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră

Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră

Coreea de Nord a lansat miercuri un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice, a anunţat armata sud-coreeană, care desfăşoară în aceste zile exerciţii militare comune cu forţe americane, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Test nuclear cu rachetă - Coreea de Nord. FOTO Shutterstock

S-a întâmplat la doar trei zile după ce Coreea de Nord a tras o rachetă cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor sale estice.

Potrivit Statului Major sud-coreean, rachetele au fost trase în jurul orei locale 10:15 (01:15 GMT) din provincia Hamgyong de Sud.

Deocamdată, nu este clar câte proiectile au fost trase şi de ce tip, însă Statul Major a menţionat că serviciile de informaţii sud-coreene şi americane analizează detaliile rachetelor.

„Ne vom încheia cu succes exerciţiul Freedom Shield conform planificării', a transmis armata într-un comunicat.

Coreea de Sud şi SUA vor încheia joi „Freedom Shield 23” după 11 zile de exerciţii.

Exerciţiile desfăşurate în comun de forţele sud-coreene şi americane au fost criticate în mai multe rânduri de Phenian, care a spus că sunt o pregătire pentru invadarea Coreei de Nord.

Coreea de Sud şi SUA neagă acest lucru, afirmând, în schimb, că trebuie să se pregătească împotriva unei agresiuni nord-coreene.

Ar fi putut să implice rachete de croazieră „strategice”

Agenţia sud-coreenă Yonhap spune că lansările de miercuri ar fi putut să implice rachete de croazieră „strategice”, termen folosit de obicei pentru a descrie armamente cu capacitate nucleară.

Precedentul tir cu rachete de croazieră strategice cunoscut al Phenianului a avut loc la 12 martie, când au fost lansate două rachete de pe un submarin.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord şi-a înmulţit testele militare, lansând o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută şi efectuând ceea ce a numit a fi o simulare de contraatac nuclear împotriva SUA şi a Coreei de Sud în weekend.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”