Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat (Yonhap)

Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat (Yonhap)

Coreea de Nord a tras duminică un "proiectil neidentificat" în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, a informat agenţia de presă Yonhap , citând o sursă militară sud-coreeană, scrie AFP.

Este al şaptelea test de armament efectuat de la începutul anului de Phenian care îşi arată muşchii ignorând propunerile americane de dialog.

Ultima dată când Coreea de Nord a efectuat atât de multe teste într-o lună a fost în 2019, după ce eşecul negocierilor dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi apoi preşedintele american de la acea dată, Donald Trump.

De atunci, discuţiile dintre cele două ţări sunt în impas, iar economia nord-coreeană are de suferit din cauza severelor sancţiuni internaţionale şi a închiderii frontierelor pe care ţara şi a impus-o pentru a se proteja de COVID-19.

Phenianul a efectuat deja două teste în această săptămână şi a procedat la încă cel puţin patru în această lună, afirmând printre altele că a lansat rachete hipersonice la 5 şi 11 ianuarie.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a sugerat că ar putea relua testele nucleare şi a armelor cu rază lungă de acţiune, suspendate din 2017.

Aceste teste intervin într-o perioadă delicată pentru regiune: China, singurul aliat major al regimului nord-coreean, găzduieşte Jocurile Olimpice de iarnă în februarie, iar Coreea de Sud organizează alegeri prezidenţiale în martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren