Coreea de Nord afirmă că a testat o rachetă hipersonică

Coreea de Nord afirmă că a testat o rachetă hipersonică

Coreea de Nord a efectuat un tir de testare cu o rachetă hipersonică, a informat joi agenţia oficială nord-coreeană KCNA, primul astfel de test efectuat de Phenian în acest an, relatează AFP.

Racheta a fost trasă miercuri şi transporta "o focoasă hipersonică" ce a lovit cu precizie o ţintă aflată la o distanţă de 700 de kilometri", potrivit KCNA.

Este a doua oară când Coreea de Nord raportează un tir cu o rachetă hipersonică, o armă sofisticată care atestă progresele industriei de apărare nord-coreene.

Miercuri, Coreea de Sud şi Japonia au detectat un tir efectuat de Phenian cu un proiectil neidentificat , despre care se crede a fi o rachetă balistică, în marea din estul peninsulei (Marea Japoniei sau Marea de Est, potrivit numelui coreean).

Statele Unite au condamnat acest tir care, în opinia lor, "încalcă mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă o ameninţare pentru vecinii Coreei de Nord şi pentru comunitatea internaţională". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!