Coreea de Nord afirmă că lansarea ratată a unui satelit a fost „cel mai grav eșec“

Coreea de Nord afirmă că lansarea ratată a unui satelit a fost „cel mai grav eșec“

Coreea de Nord a declarat că lansarea ratată a satelitului său militar de luna trecută a fost "cel mai grav eșec", a relatat luni presa de stat KCNA, citată de Reuters.

Foto Shutterstock

La reuniunea partidului de guvernământ, care a avut loc între vineri și duminică, s-a ordonat lucrătorilor și cercetătorilor să analizeze lansarea eșuată a satelitului militar și să se pregătească pentru o alta în viitorul apropiat.

Cei care s-au ocupat de lansarea satelitului au fost "aspru criticați", potrivit raportului.

Racheta nord-coreeană a plonjat în mare "după ce a pierdut tracțiunea din cauza pornirii anormale a motorului etapei a doua", a declarat Pyongyangul după eșecul lansării, într-o recunoaștere neobișnuit de sinceră a unei probleme tehnice.

Coreea de Nord a promis, de asemenea, că va continua să își dezvolte capacitatea nucleară și să își consolideze solidaritatea cu alte țări care se opun la ceea ce a numit "strategia SUA pentru supremația mondială".

Țara este supusă unor sancțiuni internaționale stricte din cauza programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice.

Racheta care transporta un satelit militar de observare a "căzut în mare" din cauza unui incident tehnic, potrivit agenţiei de stat KCNA.

"Noua rachetă de transport de satelit Cheollima-1 s-a prăbuşit în Marea Vestului", a informat KCNA, explicând că proiectilul "şi-a pierdut avântul din cauza unui demaraj anormal al motorului în două trepte".

Proiectilul "a dispărut de pe radar înainte de a ajunge la punctul de aterizare aşteptat", a declarat ulterior Statul Major sud-coreean, citat de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, adăugând că investighează dacă proiectilul a explodat în zbor sau s-a prăbuşit pe undeva.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat