Coreea de Nord dorește să fie recunoscută ca putere nucleară (ministru sud-coreean)

Coreea de Nord dorește să fie recunoscută ca putere nucleară (ministru sud-coreean)

Ministrul sud-coreean de externe Yun Byung-se a avertizat comunitatea internațională să nu se grăbească să reia dialogul cu Coreea de Nord înainte de a-i verifica intențiile, transmite Yonhap.

Adresându-se Consiliului de Securitate al ONU, reunit vineri la nivel de miniștri, Yun a arătat că Phenianul nu este interesat de denuclearizare, ci de recunoașterea ca putere nucleară, în vederea unor "negocieri de dezarmare".

Șeful diplomației de la Seul a cerut sancțiuni mai aspre împotriva Coreei de Nord, cum ar fi oprirea importului și alimentării cu țiței, sistarea totală a exporturilor și luarea în considerare cu seriozitate a calității de membru al ONU.

"Vreau să fie clar, obiectivul nostru nu este să îngenunchem Coreea de Nord, ci să o aducem la masa negocierilor pentru o denuclearizare reală", a insistat ministrul sud-coreean. El a subliniat că nu ar trebui repetate eșecurile negocierilor anterioare cu regimul nord-coreean imprevizibil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...