Coreea de Nord îl numește pe Donald Trump 'un candidat prezidențial profetic'

Coreea de Nord îl numește pe Donald Trump 'un candidat prezidențial profetic'

Coreea de Nord îl susține pe candidatul republican la Casa Albă Donald Trump, un website de propagandă nord-coreean numindu-l 'un candidat prezidențial profetic' care îi poate elibera pe americani de teama cotidiană de un atac nuclear comis de nord-coreeni, relatează miercuri Reuters.

Un editorial apărut în DPRK Today l-a descris pe Trump drept un 'politician înțelept' și alegerea corectă la scrutinul prezidențial din SUA, care se va desfășura pe 8 noiembrie.

În schimb, candidata democrată Hillary Clinton este numită 'prostănaca Hillary' pentru propunerea ei privind aplicarea modelului sancțiunilor internaționale contra Iranului și pentru a soluționa problema armelor nucleare în Peninsula Coreea.

Donald Trump a declarat pentru Reuters că este pregătit să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a încerca să stopeze programul nuclear al Phenianului și că Beijingul ar trebui să contribuie la rezolvarea acestui dosar.

Publicația nord-coreeană a adăugat că promisiunile de soluționare a problemelor din Peninsula Coreeană prin ''negocieri, nu prin război'' sunt cea mai bună opțiune pentru Washington, care ''trăiește fiecare minut și secundă cu teama de un atac nuclear'' din partea Coreii de Nord.

Phenianul a cerut constant retragerea trupelor americane din Coreea de Sud, ca prim pas către pace în Peninsula Coreeană, și a solicitat Statelor Unite să semneze un tratat de pace care să înlocuiască acordul de încetare a ostilităților încheiat la finalul războiul intercoreean din 1950-1953.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”