Coreea de Nord: Încă 21 de morţi în plină epidemie de COVID-19

Coreea de Nord: Încă 21 de morţi în plină epidemie de COVID-19

Alte 21 de decese din cauza "febrei" s-au înregistrat în Coreea de Nord, la două zile după ce primul caz de COVID-19 a fost anunţat oficial, a afirmat sâmbătă media de stat KCNA scrie AFP.

Aproximativ 174.440 de cazuri noi de febră au fost înregistrate vineri, dintre care 21 au condus la deces, a declarat agenţia oficială, fără a preciza câte persoane au murit din cauza coronavirusului.

"Numărul total al bolnavilor din ţară este de 524.440, dintre care 234.630 sunt complet vindecaţi (...) iar numărul deceselor până în prezent este de 27", a detaliat KCNA.

Potrivit mai multor experţi, aceste date ar putea subestima amploarea răspândirii virusului, ţara neavând capacitatea de a testa masiv populaţia.

Joi, această ţară ermetică a raportat primele cazuri de coronavirus, declarând că trece în regim de "prevenire în urgenţă maximă a epidemiilor", ceea ce implică măsuri de izolare, după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv la subvarianta BA.2 Omicron. Phenianul a anunţat atunci şi primul său mort.

Coreea de Nord, una dintre primele ţări din lume care şi-a închis frontierele în ianuarie 2020 după apariţia virusului în China vecină, s-a lăudat de mult timp cu capacitatea sa de a ţine virusul la distanţă. Ea nu raportase la OMS până joi niciun caz confirmat de COVID-19.

Presa oficială a declarat că aceste prime decese au fost "din cauza neglijenţei, în special a unei supradoze de medicamente, din cauza necunoaşterii metodelor ştiinţifice de tratament". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...