Coreea de Nord interzice femeilor să aibă același nume ca fiica lui Kim Jong Un. Obligația celor care îl poartă deja

Coreea de Nord interzice femeilor să aibă același nume ca fiica lui Kim Jong Un. Obligația celor care îl poartă deja

Autoritățile nord-coreene obligă fetele și femeile să își schimbe numele dacă sunt numite „Ju Ae” - numele fiicei lui Kim Jong Un, relatează Radio Free Asia (RFA).

Kim Jong Un și fiica sa, Kim Ja Ae FOTO Profimedia

Postul a citat două surse anonime, care au declarat că guvernele locale din orașele Jeongju și Pyongsong au emis ordine pentru ca femeile să-și schimbe certificatele de naștere.

„Ieri, Ministerul Securității din orașul Jeongju a convocat femeile înscrise la departamentul de înregistrare a rezidenților sub numele „Ju Ae” la Ministerul Securității pentru a-și schimba numele”, a declarat unul dintre locuitori în raportul de vineri al RFA, citat de Insider.

De asemenea, el a mai declarat că o fată de 12 ani din cartierul lor se numește Ju Ae, iar părinților ei li s-a spus să se prezinte la Ministerul Securității pentru a-i schimba certificatul de naștere, potrivit RFA.

Autoritățile au precizat că numele ei este acum rezervat persoanelor de „cea mai înaltă demnitate”, a adăugat sursa anonimă.

Kim Ju Ae , despre care se crede că are 10 ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim care a fost dezvăluit publicului. Ea și-a făcut debutul public atunci când a inspectat, împreună cu tatăl ei, un test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale în noiembrie.

Fetița a fost pusă din nou în lumina reflectoarelor miercuri, participând la un banchet de stat foarte mediatizat și făcându-și fotografii cu cei mai importanți generali nord-coreeni.

Atenția acordată fiicei lui Kim a dus la speculații potrivit cărora aceasta ar putea fi pregătită pentru a-i succeda tatălui său.

Kim însuși a interzis persoanelor să poarte numele „Jong Un”, ordonând în 2014 celor care poartă numele său să își modifice în mod legal certificatele de naștere.

„Directiva a fost «voluntară», dar, după cum știm, puține lucruri sunt voluntare în Coreea de Nord, mai ales când vine vorba de ordinele primite de la conducere”, a declarat pentru Insider Soo Kim, fost analist CIA și acum analist politic la grupul de reflecție Rand Corporation, cu sediul în SUA.

„Așa că această interdicție a numelui nu este ceva ieșit din comun pentru Coreea de Nord”, a spus ea. Dar este prea devreme pentru a ști ce îi rezervă viitorul fiicei lui Kim, iar acest lucru ne spune doar că el vrea ca copilul său să fie văzut, a declarat soo Kim.

Regimul nu a confirmat încă faptul că fata a fost desemnată pentru succesiune, iar mass-media de stat nu a început nici ea ungerea și glorificarea obișnuită a unui succesor desemnat.

În timpul dictatorilor anteriori ai Coreei de Nord, moștenitorii aparenți primeau titluri importante. Înainte ca Kim să preia puterea la sfârșitul anului 2011, a fost numit echivalentul unui general cu patru stele și a primit posturi cheie în cadrul partidului.

„Să presupunem, totuși, că Kim optează să se rupă de tradiție și să își croiască propria cale unică pentru a-și desemna și pregăti succesorul. Este mult mai dificil de prezis comportamentul regimului în acest caz, evident”, a declarat analistul Soo Kim.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”