Coreea de Nord: Manifestație masivă antiamericană la Phenian

Coreea de Nord: Manifestație masivă antiamericană la Phenian

Autoritățile nord-coreene au mobilizat duminică peste 100.000 de oameni la o manifestație antiamericană la Phenian, relatează agenția DPA, preluând o informație difuzată de agenția oficială nord-coreeană KCNA.

Conform acesteia din urmă, mulțimea s-a adunat în spiritul 'anihilării dușmanilor', iar vicepreședintele Comitetului municipal din Phenian al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Choe Hak Chol, a spus că membrii de partid și locuitorii Phenianului 'sunt înflăcărați în dorința de a elimina complet de pe glob imperialiștii americani, inamicul jurat'.

La manifestație au fost citite și declarațiile președintelui Kim Jong-Un în care acesta îl descria pe președintele Donald Trump prin termeni precum 'senil' sau 'deranjat mintal'.

Agenția KCNA a difuzat duminică și un comunicat al Comitetului pentru Pace în Asia-Pacific, un organ al Partidului Muncitoresc, ce face referire la declarația lui Donald Trump în care acesta afirma că, dacă SUA vor fi nevoite să se apare sau să-și apere aliații, nu vor 'avea altă opțiune decât să distrugă total Coreea de Nord'.

'Dacă SUA ne subestimează forța și determinarea și merge mai departe cu necugetata opțiune militară, aceasta va duce la cel mai tragic sfârșit al imperiului american', se arată în respectivul comunicat, care califică afirmația lui Trump privind distrugerea totală a Coreei de Nord drept o 'declarație de război'.

După ce Phenianul a efectuat un test cu bombă H, Donald Trump a anunțat joi că a semnat un ordin executiv prin care SUA vor extinde sancțiunile împotriva companiilor nord-coreene, în scopul de a descuraja Phenianul să continue programul său nuclear.

Coreea de Nord a răspuns amenințând că va efectua încă un test cu bombă H, de data aceasta în Pacific, iar sâmbătă bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreei de Nord într-o demonstrație de forță menită să transmită un "mesaj clar" Phenianului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /