Coreea de Nord mută avioane și își întărește apărarea după apropierea unor bombardiere americane

Coreea de Nord mută avioane și își întărește apărarea după apropierea unor bombardiere americane

Coreea de Nord a mutat avioane și și-a întărit apărarea după misiunile unor bombardiere americane B-1B în peninsula coreeană la sfârșitul săptămânii trecute, a dezvăluit spionajul sud-coreean agenției Yonhap, preluate marți de Reuters.

Un raport al serviciului de informații din Coreea de Sud arată că Statele Unite par să fi făcut cunoscut intenționat traseul bombardierelor, deoarece Coreea de Nord nu părea să fie pregătită. Avioanele militare americane au zburat mai departe la nord de zona demilitarizată dintre cele două state coreene decât în orice altă misiune din secolul 21, a declarat la momentul respectiv o purtătoare de cuvânt a Departamentului Apărării de la Washington

Serviciul Național de Informații al Coreei de Sud nu a confirmat imediat agenției Reuters existența raportului.

Coreea de Nord a susținut luni, prin ministrul său de externe, că Statele Unite i-au declarat război și că prin urmare Phenianul este îndreptățit să ia contramăsuri, inclusiv doborârea bombardierelor americane în afara spațiului militar nord-coreean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…