Coreea de Nord: Unități militare masate la Phenian pentru o demonstrație de forță

Coreea de Nord: Unități militare masate la Phenian pentru o demonstrație de forță

Unități militare erau masate sâmbătă la Phenian în vederea unei demonstrații de forță a regimului nord-coreean cu ocazia împlinirii a 105 ani de la nașterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord) al cărei program nuclear se află la originea tensiunilor internaționale tot mai mari, relatează AFP.

Sute de camioane pline cu soldați erau astfel aliniate la primele ore ale zilei de-a lungul fluviului Taedong care traversează capitala nord-coreeană, în vederea unei defilări prin oraș.

În afară de sărbătorirea "Zilei Soarelui", numele oficial dat zilei de naștere a lui Kim Ir-Sen (15 aprilie 1912-8 iulie 1994), care a fost bunicul actualului lider, Kim Jong-Un, este vorba pentru această țară comunistă izolată pe scena internațională de a adresa un mesaj fără echivoc Statelor Unite, Coreii de Sud și Japoniei cu privire la puterea sa militară.

Potrivit numeroșilor observatori, Coreea de Nord ar putea profita de această dată aniversară pentru a efectua sâmbătă un nou tir cu o rachetă balistică ori chiar al șaselea test nuclear al său, amândouă interzise de comunitatea internațională.

La rândul său, președintele american, Donald Trump, a promis joi că "problema" nord-coreeană va fi "rezolvată". Anterior, el a anunțat că a trimis spre Peninsula Coreeană un portavion escortat de trei nave lansatoare de rachete, apoi s-a referit la o "armadă" incluzând submarine.

Într-o declarație difuzată vineri de agenția oficială de presă de la Phenian, KCNA, armata a dat asigurări că bazele americane din Coreea de Sud, "ca și orice cartier general al Răului" cum este președinția sud-coreeană de la Seul, vor fi "pulverizate în câteva minute" în caz de război.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani