Coreea de Sud creează o echipă de comando care să-l ucidă pe Kim Jong Un în caz de război (FT)

Coreea de Sud creează o echipă de comando care să-l ucidă pe Kim Jong Un în caz de război (FT)

Coreea de Sud creează o echipă de comando care are misiunea de a-l elimina pe președintele nord-coreean Kim Jong Un și principalii săi lideri militari în eventualitatea unui război, relatează luni Financial Times.

Formarea unității militare, programată inițial pentru 2019, a fost decalată pentru acest an pe fondul atitudinii tot mai războinice a Coreii de Nord, a confirmat luni pentru publicația britanică Ministerul Apărării de la Seul.

Echipa de comando, din care vor face parte până la 2.000 de militari, va fi alcătuită pe modelul forțelor speciale din SUA, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap. Ministerul Apărării a declarat că echipa face parte din măsurile mai ample luate de Sud în vederea consolidării forțelor militare sud-coreene în fața agresiunii nord-coreene.

Coreea de Sud își va consolida și strategia în caz de conflict, axată pe trei piloni, care presupune atacuri preventive asupra instalațiilor nucleare nord-coreene, doborârea rachetelor balistice și lansarea de contraatacuri aeriene, a adăugat ministerul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?