Coreea de Sud: Percheziţii la Ministerul Apărării, după acuzaţii privind implicarea unui prezicător în mutarea reşedinţei preşedintelui

Coreea de Sud: Percheziţii la Ministerul Apărării, după acuzaţii privind implicarea unui prezicător în mutarea reşedinţei preşedintelui

Poliţia sud-coreeană a descins miercuri la Ministerul Apărării sud-coreean, într-o anchetă asupra unor acuzaţii privind presupusa implicare a unui prezicător în mutarea reşedinţei preşedintelui, relatează Yonhap.

Yoon a mutat sediul preşedinţiei în fosta clădire a Ministerului Apărării. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Poliţia metropolitană din Seul a trimis anchetatori la sediul ministerului pentru a obţine dovezi, inclusiv registre ale intrărilor de vehicule, au indicat oficiali, scrie Agerpres.

Raidul vine după ce oficiul preşedintelui Yoon Suk Yeol a depus o plângere împotriva mai multor persoane, între care un fost deputat, care au susţinut că un prezicător cunoscut sub numele Cheongong a vizitat în mai multe rânduri un birou al armatei din clădirea Ministerului Apărării.

Oficiul prezidenţial a depus de asemenea luna trecută o altă plângere împotriva unui fost purtător de cuvânt al Ministerului Apărării şi a două publicaţii care au afirmat că Cheongong, însoţit de şeful serviciului de securitate al preşedintelui, a vizitat sediul instituţiei armatei.

După ce a câştigat alegerile prezidenţiale din martie anul trecut, Yoon şi-a îndeplinit o promisiune din campanie şi a mutat sediul preşedinţiei în fosta clădire a Ministerului Apărării din centrul Seulului. Fosta reşedinţă a ministrului de externe a devenit la rândul ei o nouă reşedinţă prezidenţială . Yoon şi Prima doamnă Kim Keon Hee s-au mutat în noua reşedinţă în noiembrie.

Oficiul prezidenţial a dezminţit ferm alegaţiile privind implicarea prezicătorului .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?