Coreea de Sud: Procurorii cer arestarea moștenitorului Samsung (comunicat)

Coreea de Sud: Procurorii cer arestarea moștenitorului Samsung (comunicat)

Procurorii speciali care anchetează răsunătorul scandal politic de corupție care zguduie Coreea de Sud au cerut luni arestarea moștenitorului grupului Samsung, Lee Jae-Yong, potrivit unui comunicat al acestora, citat de AFP.

Fiul președintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, și nepot al fondatorului său, Lee Jae-Yong a fost audiat săptămâna trecută timp de 22 de ore asupra unor suspiciuni de corupție.

El ar fi primul șef de companie care ar fi arestat în această afacere care a dus la destituirea președintei Park Geun-Hye.

Procurorii îl acuză că i-a oferit milioane de dolari pe post de mită lui Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, relatează și Reuters. Choi Soon-sil este protagonista principală a scandalului de corupție și se află în detenție.

Valoarea mitei date de Lee se ridică la 36,42 milioane de dolari. Acuzațiile împotriva lui includ sperjur și delapidare.

Un tribunal din Seul va decide miercuri dacă va emite sau nu un mandat de arestare a vicepreședintelui Samsung Electronics.

"Prin decizia de a solicita un mandat de arestare, biroul procurorului special a apreciat că, deși situația economică a țării noastre este importantă, punerea în aplicare a legii are prioritate", a declarat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al instituției, Lee Kyu-chul.

Într-un comunicat remis luni, grupul Samsung a anunțat că nu acceptă acuzațiile de dare de mită formulate împotriva lui Lee Jae-Yong. "Decizia procurorului special e greu de înțeles", se arată în document.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”