Coreea de Sud va ridica toate restricţiile legate de pandemia de COVID-19, cu excepţia purtării măştii în interior

Coreea de Sud va ridica toate restricţiile legate de pandemia de COVID-19, cu excepţia purtării măştii în interior

Coreea de Sud va ridica toate restricţiile de distanţare fizică, a anunţat vineri guvernul, cu excepţia purtării măştii în interior, în condiţiile în care cazurile de COVID-19 legate de varianta Omicron sunt în scădere, relatează AFP.

Din 18 aprilie, cafenelele, barurile şi restaurantele nu vor mai fi nevoite să se închidă la miezul nopţii şi nu vor mai exista limitări privind numărul maxim de persoane în cazul adunărilor (în prezent numărul maxim este de 10 persoane), a anunţat premierul Kim Boo-kyum într-o conferinţă de presă.

Această decizie marchează sfârşitul a doi ani de restricţii stricte din cauza pandemiei de coronavirus care au pus presiune asupra micilor întreprinderi şi anunţă revenirea la normalitate în Coreea de Sud.

Purtarea măştii va rămâne totuşi obligatorie în interior "pentru o perioadă considerabilă", au afirmat autorităţile, adăugând că ar putea ridica obligaţia purtării măştii în exterior în două săptămâni dacă numărul cazurilor continuă să scadă.

Această măsură "pentru o perioadă lungă de timp este inevitabilă" pentru a preveni o nouă creştere a cazurilor, a adăugat premierul sud-coreean.

Contextul ridicării restricţiilor în Coreea de Sud pare favorabil: ţara a depăşit valul epidemic provocat de varianta Omicron, iar numărul cazurilor zilnice a scăzut sub 100.000 săptămâna trecută, după ce a atins un vârf de peste 620.000 de cazuri zilnice la mijlocul lunii martie.

Peste 86% dintre cei 51 de milioane de sud-coreeni sunt complet vaccinaţi, majoritatea dintre ei primind şi o doză booster.

Circa 20.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ţară de la începutul pandemiei, o rată a mortalităţii de 0,13%, una dintre cele mai scăzute din lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia