Corina Creţu, despre condiţionarea fondurilor UE: Răspunde principiului toleranţă zero faţă de fraudă

Corina Creţu, despre condiţionarea fondurilor UE: Răspunde principiului toleranţă zero faţă de fraudă

Condiţionarea fondurilor UE de respectarea statului de drept a generat o întreagă discuţie în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European şi răspunde principiului toleranţă zero faţă de fraudă, a explicat, luni, la Bucureşti, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

"A fost o discuţie întreagă şi în cadrul Comisiei şi în Parlamentul European legată de această legătură între fondurile europene şi respectarea statului de drept. Urmează să se ia o decizie în Consiliu. Eu cred că răspunde acestui principiu pe care îl avem foarte clar în Comisia Europeană şi Uniunea Europeană: toleranţă zero faţă de fraudă. Pe de altă parte, implementarea cu succes a tuturor proiectelor, dar şi respectarea valorilor şi principiilor Uniunii Europene. Este evident. Atunci când o ţară vine în această familie vine şi cu drepturi, dar şi cu obligaţii. În calitate de comisar european, m-am luptat să fie pentru toate statele membre şi de asemenea să fie pe orizontală pentru că ideea la început a fost să fie numai asupra fondurilor de coeziune. Practic va fi afectat, dacă se va adopta de către Consiliu asupra tuturor fondurilor", a declarat Corina Creţu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”