Corina Creţu: În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea unei scrisori a CE de avertizare a României

Corina Creţu: În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea unei scrisori a CE de avertizare a României

Comisarul european Corina Creţu a precizat joi că în Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea unei scrisori a CE de avertizare a României privind modificările la legile Justiţiei, ea subliniind că afirmaţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la adresa sa "se bazează pe dezinformare".

"Se impune o precizare în urma recentelor atacuri la adresa mea, care vin dinspre domnul Liviu Dragnea şi alţi oameni ai săi: eu fac parte din Colegiul Comisarilor, nu din Consiliul de Miniştri - unde se reunesc miniştrii guvernelor naţionale (deci inclusiv ai Guvernului României)! În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea acestei scrisori. Îmi pare rău să văd că aceste atacuri escaladează şi sper ca ultima săptămână de campanie să nu polarizeze şi mai mult societatea, cu atât mai mult cu cât discursul împotriva mea se bazează pe dezinformare!", a scris Corina Creţu, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa a venit după ce liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că "doamna Corina Creţu a votat împotriva României" . Întrebat joi cum comentează decizia luată în Colegiul Comisarilor, pe 30 aprilie, în legătură cu scrisoarea de avertizare a României, Dragnea a răspuns: "Dacă e aşa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Creţu, care este candidat la europarlamentare pentru o formaţiune politică de securişti, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiţi o scrisoare pentru a sancţiona România, nebazându-te pe nimic, în acelaşi timp tu eşti în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ şi tu spui că ţii cu ţara ta şi votezi împotriva ţării tale, nu poţi să fii decât mincinoasă".

La sfârşitul săptămânii trecute, prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans le-a trimis autorităţilor române o nouă scrisoare în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile referitoare la statul de drept în România. Scrisoarea a fost adresată preşedintelui Klaus Iohannis, preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…