Corinna Larsen, amanta Regelui Juan Carlos: „Nu voiam să fac parte dintr-un harem“

Corinna Larsen, amanta Regelui Juan Carlos: „Nu voiam să fac parte dintr-un harem“

Corinna zu Sayn-Wittgenstein, zisă și Corinna Larsen, foto: Getty Images

Casa Regală spaniolă este ţinta unui nou scandal, stârnit de noua serie de dezvăluiri făcută de blonda care a otrăvit, ani la rând, inima Reginei Sofia.

Este la fel de apropiată de familia Clinton, ca și de Prinții de Monaco sau de familiile regale din Orientul Mijlociu. De origine germano-daneză, vorbește perfect franceza, trăiește la Londra și a fondat Apollonia, o firmă de consultanță strategică, conducând în același timp o organizație caritabilă foarte importantă. O femeie de afaceri cu o mare influenţă, dar a cărei credibilitate se clatină din cauza idilei pe care a avut-o cu fostul Rege al Spaniei, Juan Carlos, astăzi căzut şi el în dizgraţie.

Numele ei oficial este Corinna zu Sayn-Wittgenstein (dar se recomandă și Corinna Larsen) şi, la cei 58 de ani ai săi, îşi păstrează acele trăsături frumoase care l-au fermecat atât pe Philip Adkins, afaceristul englez care a dus-o prima oară la altar, în 1992, şi cu care a făcut o fată, Anastasia, cât şi pe prințul german Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, mai tânăr cu 12 ani, care i-a devenit al doilea soţ şi tatăl celui de-al doilea copil al său, Prinţul Alexander Kyril; dar şi pe Regele Juan Carlos al Spaniei, cu care a început o relaţie pasională în 2004.

Şi, deşi vreme de cinci ani (2004-2009) s-a lăsat purtată într-o poveste demnă de romanele de dragoste, fosta prinţesă Corinna zu Sayn-Wittgenstein este cât se poate de înfiptă în realitate şi i-a făcut pe toţi bărbaţii din viaţa ei să-i mănânce din palmă. Chiar şi pe fostul monarh spaniol, cu care se află, din vară, în plin proces pentru hărţuire. Căci femeia de afaceri şi copiii săi au fost spionaţi şi ameninţaţi de către oamenii regelui, după ce ea a făcut publică relaţia lor în 2012. Ba chiar i-ar fi intrat în casă şi i-au cerut să restituie cadourile de la Regele Juan Carlos: opere de artă, bijuterii şi bani („doar“ 65 de milioane de euro).

Şi poate că amanta regală ar fi ţinut toată povestea pentru ea, dacă nu s-ar fi trezit amestecată în anchetele penale care vizau originea averii şi stilul de viaţă ale monarhului, după ce, în 2012, în vârf de criză financiară, a fost surprins la safari în Botswana pe banii contribuabililor şi s-a aflat că ar fi primit 100 de milioane de dolari din partea Arabiei Saudite drept comision pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina. Sumă din care proveneau şi cele 65 de milioane dăruite dragei lui Corinna, acuzată de spălare de bani. Scandalul a grăbit abdicarea lui în 2014, în favoarea fiului său, Felipe, şi autoexilarea la Abu Dhabi.

Tot atunci, spune Corinna, ar fi avut loc şi prigoana ei şi a copiilor săi şi, în replică, a întors armele şi a ripostat. Cu dezvăluiri. Cu un proces deschis în iulie 2022 . Şi, mai nou, cu un podcast revelator, în opt episoade.

Cine este Corinna zu Sayn-Wittgenstein?

Fiica danezului Finn Bnnig Larsen, fost director european al companiei aeriene braziliene Varig, și a nemțoaicei Ingrid Sauerland, Corinna a avut mereu un trai privilegiat. Născută la Frankfurt, a crescut pe două continente, astfel că vorbește cinci limbi străine, a studiat Relații Internaționale la Geneva, şi-a petrecut mereu vacanţele la Marbella, a trăit o vreme la Paris, unde a lucrat pentru L’Oréal şi apoi pentru Compagnie Générale des Eaux, şi s-a stabilit la Londra, unde organiza… partide de vânătoare de animale rare. De altfel, aşa l-a cunoscut şi pe Juan Carlos, pe domeniul de vânătoare La Garganta al Ducelui de Westminster, din sudul Spaniei. Ea avea 39 de ani, el 66. Fascinat de personalitatea ei, acesta ar fi căutat-o insistent: „Mă suna și de zece ori pe zi. Îmi trimitea sute de scrisori“, spune ea despre regele care își spunea Mr. Sumer, un acronim pentru „Su Majestad el Rey“.

În anul următor, s-a mutat la El Pardo, la 20 de kilometri de Palatul regal Zarzuela, iar în 2015, jurnalista Ana Romero afirma, în cartea sa Fin de partie, că Regele ar fi vrut chiar să divorţeze pentru a se căsători cu ea. Până şi biografa Casei Regale spaniole, Pilar Eyre, admite că Regele Juan Carlos „era absolut înnebunit după Corinna, care nu semăna deloc cu femeile pe care le cunoscuse până atunci. Era independentă, bine ancorată în realitate şi cu multe relaţii. Nu a făcut nimic fără să o consulte“. Şi, ce-i drept, Regele a apelat la ea chiar şi pentru a-i găsi un serviciu ginerelui său, Iñaki Urdangarin, acuzat de corupţie.

Dezvăluiri incomode pentru Casa Regală spaniolă

În podcastul difuzat de Apple, fosta amantă a povestit şi despre întâlnirea cu Regina Sofia, la palat. „A dat buzna în cameră furioasă, a salutat oaspeții și a arătat spre mine: «Știu cine ești!». Mi-a venit să intru în pământ!“. La rândul său, Regele Juan Carlos „părea neliniștit și incapabil să-i facă față. N-a fost nici demn, nici necesar din partea Sofiei. Clar, încerca să-l prindă și să-l confrunte“, mai spune ea, dezvăluind că între aceștia a fost un mariaj de convenienţă şi că, după naşterea copiilor, au convenit să rămână împreună doar reprezentativ.

Dar Juan Carlos nu i-a fost nici ei fidel, având şi alte aventuri, care o făceau pe Corinna să plece temporar la Londra. Ea chiar îl descrie ca fiind un bărbat „manipulator şi nemilos“ şi care „nu ducea o viaţă dublă, ci multiplă. Iar eu nu voiam să fac parte dintr-un harem“. Însă, după despărţirea din 2009, nemţoaica s-a lăsat convinsă să-i redevină confidentă măcar, după ce fostul suveran spaniol fusese diagnosticat cu o tumoare la plămân. O perioadă în care, spune ea, el se simţea încolţit după ce aflase de-o conspiraţie condusă de Regina Sofia, care-şi dorea să-l facă să abdice şi să-şi vadă fiul urcat mai repede pe tron.

FOTO: Getty Images

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...