Cornel Dinu se implică în conflictul Hagi - Iordănescu. Ce spune despre „neexperimentatul Edi”

Cornel Dinu se implică în conflictul Hagi - Iordănescu. Ce spune despre „neexperimentatul Edi”

Cornel Dinu a vorbit despre conflictul dintre Edi Iordănescu și Gheorghe Hagi, pe tema neconvocării lui Ianis Hagi la națională pentru meciurile cu Andorra și Belarus din preliminariile Euro 2024.

Cornel Dinu a pregătit naționala României înainte de Anghel Iordănescu. Captură TV

Fostul mare internațional pune această situație pe seama lipsei de experianță a selecționerului și dă un exemplu în care tatăl lui Edi, Anghel Iordănescu, a procedat diferit într-o speță similară.

„Stelea povestea aceeaşi situaţie, dar cu urmaşul meu la naţională, Puiu Iordănescu. Faptul că, deşi el nu juca la Salamanca, Puiu l-a convocat şi l-a pus în poarta naţionalei pentru a-i da moral şi pentru că era cel mai bun portar. A apărat foarte bine, s-a terminat la egalitate, 1-1 cu Spania.

Edi Iordănescu, prins în mijlocul scandalului de la națională. Foto SportPictures

Edi Iordănescu, prins în mijlocul scandalului de la națională. Foto SportPictures

O influenţă deosebită asupra unor decizii luate de neexperimentatul Edi Iordănescu pentru acest nivel (n.r. – la naţională)… El se sfătuieşte cu tatăl lui, dar iată că tatăl lui, într-o situaţie similară, l-a luat pe Stelea şi l-a pus în poartă, dar fiul, care sigur se sfătuieşte cu tatăl, are o altă atitudine.

Nu cunosc situaţia reală după un an de accidentare, situaţia fizică, dar din punct de vedere al lotului cu un plan pe teremen lung se putea să-i dea încredere pentru naţională. Moral, dacă ar exista aşa ceva… Vedeţi că ăştia care au jucat mai puţin au mai puţin suflet şi unele decizii anulează sensibilitatea sufletească.

Tatăl a acţionat corect, chemându-l pe Stelea, care nu juca, dar fiul face altceva. Între cei doi există conlucrare clară. Nu e ieşit din comun că Puiu e nelipsit de la meciuri”, a declarat Cornel Dinu la Orange Sport.

Un șoc pentru un fotbalist neconvocat

Scandalul a debutat în urmă cu câteva zile, după ce Gică Hagi a avut a văzut că fiul său nu a fost convocat: „S-au trimis mesaje. Nu confundați a sta de vorbă cu a trimite mesaje. (n.r. Edi Iordănescu s-a justificat că a vorbit cu Ianis înainte de a lua decizia). Ca fotbalist, să văd că nu sunt pe lista de convocare a stranierilor este un șoc. Am fost jucător, e un șoc. După ce a anunțat lista, i-a dat mesaj.

Asta e inadmisibil, pentru că a declarat că Ianis lipsește. Cum lipsește Ianis? Nu e dorit. Dacă era dorit, era acolo, el e sănătos. Ianis a făcut antrenamente cu noi trei zile, am văzut foarte bine”.

Ianis Hagi (Glasgow Rangers) a stat mai bine de un an în afara terenului de joc din cauza unei accidentări și nu a apucat să joace foarte mult, iar acesta ar fi unul din motivele pentru care selecționerul nu l-a convocat pentru partidele cu Andorra (25 martie, ora 21.45, Antena 1) și belarus (28 martie, ora 21.45, Prima TV), primele din ptreliminariile Euro 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...