Coronavirus - 53 de cazuri în staţiunea elveţiană St. Moritz în urma testării în masă pentru COVID-19

Coronavirus - 53 de cazuri în staţiunea elveţiană St. Moritz în urma testării în masă pentru COVID-19

Testarea în masă pentru COVID-19 a mii de persoane în staţiunea elveţiană St. Moritz, unde unele hoteluri de lux au fost plasate în carantină, a relevat 53 de infecţii cu noul coronavirus, dintre care 31 cu o variantă cu răspândire rapidă, au informat joi oficiali locali, potrivit Reuters.

Autorităţile au declarat că aproximativ 3.200 de persoane au fost testate pentru noul coronavirus săptămâna aceasta, cele 31 de contaminări cu varianta contagioasă fiind descoperite în rândul personalului hotelier, nu al oaspeţilor celor două hoteluri plasate în carantină, Hotelul Badrutt's Palace şi Grand Hotel des Bains Kempinski.

Potrivit oficialilor, măsurile de urgenţă impuse pentru a proteja comunitatea vor fi ridicate. Staţiunea cu 5.200 de locuitori închisese unităţile de învăţământ şi şcolile de schi şi solicita purtarea măştilor în toate spaţiile publice, de teamă că varianta mutantă s-ar putea răspândi rapid.

"Varianta mutantă a fost descoperită în special la personalul hotelier, fără a fi transmisă oaspeţilor hotelurilor", au precizat oficialii din cantonul Grisons într-o declaraţie.

"Acest lucru ne arată că măsurile de protecţie luate de hoteluri funcţionează şi că testarea angajaţilor este o măsură potrivită şi eficientă", au adăugat aceştia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

4 Cel mai bogat israelian, miliardarul Beny Steinmetz, a fost reținut în Grecia. El este condamnat definitiv în …

5 VIDEO „Vino peste mine! Fără mandat îți înfig furci și topoare în inimă” / Interlopul Glonț, săltat de mascați