Coronavirus - China este încrezătoare că va ţine sub control epidemia până la sfârşitul lunii aprilie

Reputatul pneumolog chinez Zhong Nanshan, şef al echipei de medici de la Comisia Naţională de Sănătate din China, a declarat joi că ţara sa este încrezătoare că va ţine focarul de coronavirus sub control până la sfârşitul lunii aprilie, relatează EFE.

"China este încrezătoare că va ţine sub control, în termeni generali, epidemia până la sfârşitul lunii aprilie", a declarat Zhong la o conferinţă de presă în Canton, precizând că, "deşi există un mare focar la Wuhan, acesta nu s-a extins masiv şi în alte oraşe".

Expertul în boli respiratorii a relevat că numărul cazurilor din China a început să scadă după 15 februarie: "Am spus deja că apogeul trebuia atins la mijlocul sau la sfârşitul lunii februarie, având în vedere puternica intervenţie a statului şi suspendarea călătoriilor după vacanţa de Anul Noul chinezesc".

Până la această dată numărul total al deceselor în China provocate de coronavirus a ajuns la 2.744, iar cel al cazurilor confirmate la 78.497, potrivit celui mai recent bilanţ oferit de comisie, actualizat miercuri la miezul nopţii, ora locală (16.00 GMT).

Din totalul cazurilor confirmate, 43.258 rămân active, în scădere cu 5 %. Totuşi, dintre cei 8.346 de pacienţi, 19,3 % se află în stare gravă.

Vestea bună este că 32.495 de persoane au fost deja externate după ce s-au vindecat, cu 9 % mai multe decât în ziua de marţi.

Zhong a asigurat joi că unele pronosticuri ale experţilor din străinătate, potrivit cărora China va înregistra peste 160.000 de contagieri, "nu au luat în calcul intervenţia guvernului chinez". "Echipa noastră a prognozat aproximativ 70.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus. Am prezentat aceste cifre unei publicaţii internaţionale, dar documentul nu a fost acceptat", precizat el.

Epidemiologul a surprins şi cu afirmaţia că, deşi epidemia a început să se extindă în această ţară asiatică, e posibil ca primul caz de coronavirus să nu se fi produs în China. "Când am realizat primele prognoze, ne gândeam doar la China şi nu la alte ţări. Dar vedem că se înregistrează cazuri şi în alte ţări. Deşi focarul s-a declanşat în China, acest lucru nu înseamnă neapărat că sursa a fost China", a declarat Zhong.

Deşi peste 30 de ţări au raportat cazuri de infectare cu COVID-19, China a înregistrat peste 95 % dintre cazurile de infecţii cu noul coronavirus.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri