Coronavirus - Cupola clădirii Reichstag din Berlin, închisă accesului vizitatorilor

Coronavirus - Cupola clădirii Reichstag din Berlin, închisă accesului vizitatorilor

Cupola de sticlă, cu care arhitectul britanic Norman Foster a "încoronat" renovările aduse clădirii Reichstag din Berlin, precum şi acoperişul edificiului istoric în care se desfăşoară lucrările Bundestagului (Parlamentul) german, vor fi închise marţi publicului "până la noi dispoziţii", ca măsură preventivă împotriva răspândirii coronavirusului, relatează EFE.

Decizia a fost convenită de comun acord de preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, şi de grupurile parlamentare.

Între 1994 şi 1999 au avut loc lucrări de restaurare, iar datorită arhitectului Sir Norman Foster, sediul Bundestagului a primit o nouă cupolă de sticlă în care se poate urca, până în punctul ei maxim, cu ajutorul unor rampe.

Cupola este deschisă în general publicului între orele 8:00 dimineaţa şi 21:45 seara şi este una dintre principalele atracţii ale oraşului, cu 2 milioane de vizitatori pe an. Accesul este gratuit, dar este nevoie de o rezervare prealabilă.

Domul are 23,5 metri înălţime şi a fost construit cu ajutorul a 800 tone de oţel şi 3.000 mp de sticlă. Vizitatorului ajuns în cupolă i se oferă o panoramă impresionantă, de 360° asupra oraşului, dar spectacolul este însăşi cupola, susţinută de "un păienjeniş" de oglinzi. Oglinzile sunt orientate astfel încât să preia lumina soarelui şi să o conducă spre sala principală, unde se ţin lucrările legislativului german.

Nu este vizat de această măsură restaurantul de pe terasă, care deocamdată rămâne deschis publicului.

Potrivit unui comunicat, Bundestagul va studia măsuri adiţionale în funcţie de evoluţia situaţiei privind coronavirusul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria