Coronavirus - Premierul Norvegiei le transmite copiilor că ''e OK să fie speriaţi'' în timpul pandemiei

Coronavirus - Premierul Norvegiei le transmite copiilor că ''e OK să fie speriaţi'' în timpul pandemiei

Premierul norvegian Erna Solberg le-a spus luni copiilor norvegieni că este OK să fie speriaţi în aceste "zile speciale" ale pandemiei de coronavirus, transmite luni Reuters.

Ţara nordică a invocat starea de urgenţă pentru a închide o paletă largă de instituţii publice şi private, inclusiv şcoli şi grădiniţe, în încercarea de a combate răspândirea Covid-19.

"Sunt nişte zile speciale... mulţi copii consideră că este înfricoşător. Este OK să fii speriat când atât de multe lucruri se petrec simultan", a declarat Solberg într-o conferinţă de presă dedicată oferirii de răspunsuri copiilor despre pandemie.

"Chiar dacă şcoala voastră a fost contaminată, va fi bine pentru aproape toată lumea. La fel şi pentru mami şi tati, dacă şi ei sunt infectaţi", a adăugat ea, alături de miniştrii pentru educaţie şi pentru familie şi copii.

Cei trei miniştri au răspuns apoi întrebărilor copiilor prin intermediul programului de televiziune pentru copii NRK Super şi a publicaţiei pentru copii Aftenposten Junior. "Pot organiza o petrecere de ziua mea?", "îmi pot vizita bunicii după ce am fost la cumpărături?" sau "ce pot face pentru a ajuta?" s-au numărat printre întrebările adresate de copii.

"Prin faptul că staţi acasă ajutaţi alţi oameni să nu se contamineze şi să se îmbolnăvească. Este foarte important pentru cei care suferă deja de alte boli sau pentru cei foarte bătrâni", le-a spus Solberg copiilor.

Majoritatea copiilor norvegieni sunt acasă şi nu au voie să se întâlnească cu prieteni sau rude, în special cu persoanele în vârstă. Copiii angajaţilor din domenii cheie, precum cel medical, sunt însă primiţi în continuare în şcoli şi grădiniţe.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...