Coronavirus - Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, mutată preventiv din Palatul Buckingham de teama Covid-19

Coronavirus - Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, mutată preventiv din Palatul Buckingham de teama Covid-19

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost evacuată preventiv din Palatul Buckingham, situat în centrul Londrei, şi transferată la Castelul Windsor pentru a evita contactul cu prea multe persoane din exterior, relatează online ziarul spaniol ABC.

La 93 de ani, regina pare să aibă o sănătate de fier, însă criza provocată de coronavirus a determinat evacuarea ei din Palatul Buckingham, după ce au fost raportate tot mai multe cazuri la Londra. În reşedinţa regală lucrează aproape 500 de persoane, care sunt în permanent contact cu exteriorul.

"Regina este bine, sănătoasă, dar s-a preferat mutarea ei. Mulţi dintre angajaţii ei sunt puţin speriaţi de coronavirus. Gazdele Palatului se confruntă cu un aflux masiv de vizitatori, de la politicieni şi până la demnitari din întreaga lume", a declarat o sursă de la palat tabloidului The Sun. De altfel se crede că este mai sigură şederea ei la Windsor, unde numărul personalului se reduce la 100 de persoane.

"Palatul Buckingham este în centrul Londrei şi are mai mult personal decât în alte locuri, astfel încât există risc de contagiere. Deocamdată nu există nicio testare pozitivă sau caz declarat, însă nu vrem să riscăm", a explicat sursa.

Preocupă în mod deosebit vârsta ei avansată, care o poate expune la contractarea de boli. "Regina s-a întâlnit recent cu multă lume la palat. Mai sunt câteva săptămâni până împlineşte 94 de ani, iar consilierii sunt de părere că este mai ferită la Windsor.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a anunţat şi anularea agendei oficiale a reginei din motive de precauţie. Un purtător de cuvânt al palatului anunţase că audienţele suveranei la palat "vor continua în mod obişnuit", în timp ce alte îndatoriri ce vor apărea vor fi analizate "caz după caz", în baza recomandărilor medicului.

La ultimele evenimente oficiale, membrii Casei regale au luat unele măsuri preventive împotriva contagierii, precum evitarea strângerii mâinilor sau, în cazul reginei, acordarea decoraţiilor folosind mănuşile.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...