Coronavirus - Sri Lanka a reînchis şcolile

Coronavirus - Sri Lanka a reînchis şcolile

Autorităţile din Sri Lanka au ordonat luni reînchiderea şcolilor, la doar o săptămână de la redeschiderea acestora, din cauza unei creşteri a cazurilor de COVID-19 în această insulă din Asia de Sud, informează AFP.

Această ţară cu o populaţie de 21 de milioane de locuitori a înregistrat până în prezent doar 11 de decese asociate noului coronavirus la un total de 2.617 de infectări, însă autorităţile sunt îngrijorate în urma descoperirii mai multor contaminări într-un centru de dezintoxicare din apropierea capitalei Colombo.

Aproape jumătate din cei 1.100 de rezidenţi şi membri ai personalului instituţiei au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus săptămâna trecută şi este posibil şi ca unii vizitatori să fi fost infectaţi, a declarat şeful armatei, Shavendra Silva.

Cel puţin 16 alte cazuri au fost depistate şi în satele din întreaga insulă, în principal în provincia de Centru-Nord, au precizat oficialii.

În acest context, "la recomandarea autorităţilor sanitare, s-a decis închiderea şcolilor în această săptămână", a anunţat Ministerul educaţiei într-un comunicat, încurajând instituţiile private să facă acelaşi lucru.

"Vom face bilanţul situaţiei săptămâna viitoare", a adăugat ministerul.

Criza sanitară a determinat de asemenea autorităţile din Colombo să amâne redeschiderea aeroportului internaţional al ţării, programată iniţial pentru 1 august.

De asemenea, programul care a permis până în prezent repatrierea a aproximativ 12.000 de sri-lankezi a fost suspendat. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…