Coronavirus: 3.000 de voluntari s-au înscris în doar 10 minute pentru testarea unor vaccinuri în Peru

Coronavirus: 3.000 de voluntari s-au înscris în doar 10 minute pentru testarea unor vaccinuri în Peru

Dorinţa peruanilor de a se oferi voluntari pentru testarea unor vaccinuri anti-COVID-19 a fost atât de mare, încât în doar zece minute primele 3.000 de locuri puse la dispoziţie duminică de o universitate privată din Peru au fost ocupate, relatează EFE.

Două vaccinuri aflate în faza 3 ale laboratorului chinez Sinopharm vor fi testate în Peru, ţara cu cea mai mare rată de mortalitate din lume din cauza COVID-19, pe un număr total de 6.000 de voluntari, prima jumătate dintre ei înscriindu-se duminică printr-o platformă online.

"În doar 10 minute, am putut completa prima tranşă de 3.000 de locuri. Acest lucru ne stimulează să continuăm să lucrăm şi să realizăm un studiu exemplar care să plaseze Peru pe cele mai înalte locuri ale cercetării ştiinţifice", au anunţat într-un comunicat comun universităţile Cayetano Heredia şi Nacional Mayor din San Marcos, care se vor afla în fruntea echipei de cercetare.

Primul grup va fi monitorizat de universitatea Cayetano Heredia, iar cel de-al doilea, cu alţi 3.000 de voluntari care se vor înscrie în septembrie, va fi supravegheat de universitatea din San Marcos. Cele două institute, în cadrul cărora funcţionează Facultăţile de Medicină şi Ştiinţă cele mai reputate din ţară, vor evalua, vor verifica şi vor monitoriza voluntarii pentru testarea vaccinurilor dezvoltate de Sinopharm.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Ministerul Sănătăţii, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns în Peru la 639.435, cu 9.474 de contagieri în ultimele 24 de ore, în timp ce bilanţul morţilor a crescut la 28.607, după alte 136 de decese.

Numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19 a ajuns la 12.537, iar numărul total al persoanelor vindecate a crescut la 446.675.

În urma reţinerii a sute de tineri care participau la petreceri ilegale, guvernul preşedintelui Martín Vizcarra a lansat o campanie televizată şi pe reţelele de socializare adresată "persoanelor iresponsabile", care nu respectă izolarea impusă în unele regiuni şi măsurile de distanţare.

Iniţiativa este adresată unei categorii de populaţie, destul de redusă şi estimată la 5.000, 10.000 sau 20.000 de persoane, dar care îi infectează pe ceilalţi. "Să nu fim complici" este o campanie directă şi clară adresată cetăţenilor iresponsabili, deoarece COVID-19 "nu omoară singur, ci are nevoie de complici", au precizat autorităţile sanitare din Peru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...