Coronavirus: 623 noi decese în Italia, care a trecut de un milion de cazuri şi îşi bazează abordarea pe teste rapide

Coronavirus: 623 noi decese în Italia, care a trecut de un milion de cazuri şi îşi bazează abordarea pe teste rapide

Italia a depăşit miercuri pragul de un milion de cazuri de COVID-19 confirmate de la începutul pandemiei, după 32.961 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, când au survenit 623 noi decese asociate noului coronavirus, a anunţat Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit AFP.

Bilanţul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns în această ţară la 42.953 de morţi.

Pentru a permite libera circulaţie a cetăţenilor au fost efectuate milioane de teste antigen rapide, model preluat şi de alte ţări, precum Marea Britanie, SUA şi Slovacia, în timp ce Franţa are la rândul ei în vedere o astfel de strategie de efectuare masivă a testelor rapide în farmacii, gări, aeroporturi şi în centre dedicate.

Însă acurateţea acestor teste este mai redusă faţă de testele moleculare PCR, motiv pentru care unii specialişti dezaprobă campaniile de teste rapide.

În urma noului val epidemic Italia şi-a închis barurile, restaurantele şi magazinele în zonele cele mai afectate şi a impus interdicţia de circulaţie nocturnă la nivel naţional.

Dar guvernul italian evită deocamdată un lockdown generalizat cum a fost în primăvară, efectuarea de teste rapide fiind elementul esenţial al acestei strategii, deşi testarea masivă, atât prin teste PCR cât şi prin teste antigen rapide, nu a condus la o stopare a epidemiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...