Coronavirus: 7.830 de noi infectări, raportate în Germania în ultimele 24 de ore

Coronavirus: 7.830 de noi infectări, raportate în Germania în ultimele 24 de ore

Germania a înregistrat un număr de 7.830 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou record reprezentând cel mai mare bilanţ zilnic de la debutul pandemiei, a informat sâmbătă Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, potrivit DPA.

Bilanţul a crescut cu aproape 500 de cazuri în comparaţie cu cel de vineri, când au fost raportate 7.334 de noi infectări, precedentul record.

Anteriorul vârf de infectări în Germania, de circa 6.300 de cazuri, s-a înregistrat la sfârşitul lunii martie, însă este posibil ca numărul de cazuri la vremea respectivă să fi fost mult mai mare întrucât capacitatea de testare s-a extins semnificativ între timp.

Potrivit RKI, cel puţin 356.387 de persoane din Germania au fost infectate cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, iar 9.767 au decedat, cu 33 mai multe decât în ziua precedentă.

Guvernul federal doreşte să recruteze mult mai multe persoane care să sprijine autorităţile locale în depistarea lanţurilor de infectare.

''Nevoia este imensă, de ordinul zecilor de mii'', a declarat Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, pentru Rheinische Post într-un articol publicat sâmbătă.

În plus faţă de un contingent militar de până la 15.000 de soldaţi, politicianul a spus de asemenea că analizează posibilitatea ''mobilizării de rezerve adiţionale de personal în guvernul federal şi autorităţile subordonate''.

Acesta şi-a exprimat totodată speranţa că ar putea fi recrutaţi un număr mare de studenţi pentru a ajuta la depistarea persoanelor care au fost în contact cu un caz confirmat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria