Coronavirus: A patra doză de vaccin Pfizer reduce cu 78% rata mortalităţii provocate de COVID-19 (studiu israelian)

Coronavirus: A patra doză de vaccin Pfizer reduce cu 78% rata mortalităţii provocate de COVID-19 (studiu israelian)

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 produs de Pfizer reduce cu circa 80% riscul de deces în urma infectării, potrivit unui studiu israelian efectuat pe baza datelor referitoare la peste o jumătate de milion de persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 100 de ani, relatează duminică agenţia EFE.

''În rândul receptorilor celei de-a patra doze de vaccin s-a observat o diminuare cu 78% a ratei mortalităţii cauzate de COVID-19, în comparaţie cu grupul nevaccinat'' cu a patra doză, adică cu grupul vaccinat cu a treia doză, relevă studiul efectuat de Clalit, cel mai mare furnizor israelian de servicii de sănătate, împreună cu două centre academice israeliene.

Cercetarea a fost efectuată în perioada ianuarie-februarie, când varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 era deja dominantă în Israel. În urma răspândirii acestei variante care este cea mai contagioasă, Israelul a început în ianuarie campania de vaccinare cu a patra doză în rândul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, până în prezent fiind vaccinate cu această doză în Israel peste 747.000 de persoane.

Israelul a reuşit astfel să menţină în rândul vârstnicilor o mortalitate redusă legată de COVID-19, dar autorităţile încep din nou să fie îngrijorate de o creştere a numărului infectărilor în ultimele săptămâni, după relaxarea restricţiilor la jumătatea lunii februarie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...